Vier nieuwe namen voor Tinderbox 2017! The Killers, Travis Scott, Gogol Bordello en Jacob Dinesen zijn toegevoegd aan de line-up. Dat maakt de organisatie vandaag bekend op haar website.

Eerder werden onder andere Kings of Leon, Pet Shop Boys, Martin Garrix en Die Antwoord al bevestigd.

De komst van The Killers naar Tinderbox is interessant met het oog op festivals als Pinkpop, Rock Werchter, Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Deze festivals vinden in dezelfde periode plaats als Tinderbox.

The Killers

The Killers keren dus terug naar Europa voor het aankomende festivalseizoen. Eerder werd een optreden op het Spaanse Bilbao BBK al bevestigd. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuw album. Bassist Mark Stormer vertelde in een interview dat het op z’n vroegst in april of mei uitkomt, maar wilde daar verder geen beloftes over doen. Met een nieuwe plaat en een tournee lijkt 2017 dus een topjaar te worden voor fans van de band.

Tinderbox 2017

tinderbox 2017

Tinderbox 2017 vindt in hetzelfde weekend plaats als Down The Rabbit Hole 2017. Daarom zullen de festivals verschillende namen delen op de festivalposters. Zo waren Suede en The National afgelopen seizoen op beide festivals te bewonderen.

Het festival vindt plaats in Odense, Denemarken op 22 tot en met 24 juni. Passe-partouts kosten je omgerekend zo’n 200 euro, voor een dagkaart betaal je ongeveer 120 euro. Het Deense festival wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Een kaartje kan je al kopen via de site van Tinderbox.

DELEN
Mink
Amsterdamse Economie & Bedrijfskunde studerende PSV-supporter. Reist heel Europa af om Coldplay en Muse te kunnen zien. Jaarlijkse bezoeker van Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Lollapalooza. Hoopt dit jaar nog naar Glastonbury te gaan.