Video: Gregory Porter op Rock en Seine 2016

Op het Festileaks YouTube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Gregory Porter op Rock en Seine 2016.

Deze week nemen we je weer mee naar een optreden waar je u tegen zegt. Gregory Porter betoverde Rock en Seine met zijn magische band. Het optreden heeft weinig poespas, bijna geen lichtshow of decoratie. Alleen Gregory’s krachtige stem en zijn band. Bijzonder dat hij direct uitpakt met ‘Holding On’. Dit liedje is origineel een samenwerking met Disclosure, maar ook met zijn band klinkt dit nummer heerlijk. Verder krijgen we veel oude en nieuwe nummers te horen. Meestal wil je er bij concerten op los dansen en meezingen, maar hier niet. Gregory’s stem is werkelijk prachtig, het enige wat je wilt doen tijdens dit optreden is maximaal genieten en mee zweven in de muziek. Dus zet het concert aan en geniet.

Gregory Porter

Gregory Porter werd in 1971 geboren in Los Angeles. Hij begon zijn carrière in kleine jazzclubs in San Diego. Na vele nominaties voor een Grammy won hij in 2014 eindelijk de prijs voor zijn derde album Liquid Spirit (Blue Note Records). Afgelopen jaar kwam zijn vierde album Take Me To The Alley uit. Gregory linkt muziek aan het serveren van eten: “Ik denk hetzelfde over muziek als over eten, als het op eten serveren aankomt dan. Je serveert een bord eten voor je vrienden en dat voelt goed, mensen zijn dan tevreden. Zo denk ik ook graag over muziek.”

Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2024

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra