Dat er deze week namen voor Sziget  aankomen was al duidelijk: De organisatie verklapte vorige week dat er morgen nieuwe namen bekend worden gemaakt. Één act kon zijn komst niet langer geheimhouden. Alt-J bevestigt namelijk vandaag zichzelf voor Sziget 2017, zo is te lezen op Szigetnews.com.

Op de site van de agent van Alt-J staat de datum van Sziget tussen alle andere al bevestigde data. Naast Alt-J staan onder andere ook  Kasabian, Flume, Billy Talent en Major Lazer op het festival. Eerder bevestigde Interpol zichzelf al voor het Hongaarse festival. Morgen dus meer nieuws en dus meer namen!

Alt-J

Alt-J is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste indie rockbands van de wereld. De Britten braken in 2012 door met hun debuutplaat An Awesome Wave met onder andere de hit ‘Something Good’. Voor deze plaat kregen ze de Mercury Prize, de meest prestigieuze muziekprijs in het Verenigd Koninkrijk. Met hun tweede plaat This Is All Yours keerden ze terug naar de Europese festivals, met onder andere een plaats als headliner op Pukkelpop en Sziget 2015. Alt-J is ondertussen ook bezig met hun derde album. Wanneer dat uit zal komen, is voorlopig nog een raadsel.

Sziget 2017

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

In 2017 viert Sziget haar 25e verjaardag. Van 9 tot 16 augustus staat het eiland midden in de Donau volledig in het teken van muziek, theater en het populaire circus. Tickets voor het festival zijn al verkrijgbaar. Een 7-dagenkaart kost je € 299,- en voor € 275,- ben je er vijf dagen bij. Dan kun je genieten van onder meer Kasabian en Major Lazer.

Tickets voor Sziget

DELEN
Jesse
Moderator op het gezelligste forum. Elk jaar op Rock Werchter te vinden omdat Belgisch bier het beste is. Luistert naar alle uitersten, van metal tot boybands en Babymetal in het midden. Vindt goede covers nog steeds covers.