Zondagnacht wonnen ze de Grammy voor beste rockalbum en vandaag wordt bekend dat ze naar Down The Rabbit Hole 2017 komen: Cage The Elephant!

Volgende week worden nog meer namen bekend voor Down The Rabbit Hole.

Eerder maakte het festival de komst van onder andere Massive Attack en Oscar and the Wolf al bekend.

Cage The Elephant

Met ‘Tell Me I’m Pretty’ sleepte Cage The Elephant een Grammy voor beste rockalbum in de wacht – geen kleine prestatie met o.a. Weezer en Gojira als directe concurrenten. Toch is de door Black Key Dan Auerbach geproduceerde plaat niet per se representatief voor de gevarieerde indierock van dit viertal uit Bowling Green, Kentucky. Niks kooitje: deze eeuwige fanfavorieten versnijden hun besmettelijke indie net zo lief met garage, punk en psych als met zonnige gitaarpop. Als frontman/batterijkonijn Matt Shultz maar ergens op kan springen, want Cage The Elephant is boven alles een weergaloze liveband. Toch nog voor een gat te vangen dus: see you Down The Rabbit Hole!

Down The Rabbit Hole 2017

Down The Rabbit Hole wordt in 2017 voor de vierde maal georganiseerd, wederom op locatie De Groene Heuvels, Beuningen. Het weekender festival vindt plaats van 23 tot en met 25 juni 2017, een weekend vol festivalgeweld: Glastonbury, Tinderbox, Hurricane & Southside én Roskilde vinden tegelijk plaats. In de voorgaande edities stonden o.a. Foals, The War On Drugs, Iggy Pop, The National en PJ Harvey op de festivalposter. In 2017 zullen Oscar and the Wolf en Massive Attack een festivaldag headlinen. Afgelopen jaar is Down The Rabbit Hole uitgeroepen tot Mooiste Festival van 2016. Ben je nog niet eerder in het konijnenhol gesprongen? Check dan ons festivalrapport van de 2016 editie.

Op onze programmapagina van Down The Rabbit Hole 2017, lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor dit festival. Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Wil je alvast de tot nu toe bevestigde artiesten beter leren kennen? Check dan onze Spotify-afspeellijst hieronder!