Rondé zette zichzelf in 2014 al op de kaart met hun single ‘Run’. Onlangs verscheen dan toch eindelijk het langverwachte, gelijknamige debuutalbum. Waar de band naar aanleiding van het album ongetwijfeld een aantal podia zal gaan beklimmen, zijn ze allang niet onbekend van de grote, Nederlandse festivals. Zo stond de band eerder al op onder andere Lowlands en op 14 januari op Eurosonic. Frontvrouw Rikki Borgelt vertelt ons wat de tofste festivals zijn. 

Lowlands

‘Tijdens Lowlands is het altijd lekker weer, dat vind ik belangrijk voor een festival. In 2008 ging ik er voor het eerst heen. Ik was vooral onder de indruk van de grootte van het festival. Het is zó tof dat het festival een podium biedt aan artiesten die nog niet doorgebroken zijn, daardoor ontdek je er veel nieuwe muziek. In 2015 speelden we voor het eerst op Lowlands, dat was een hele nieuwe ervaring. Daarna ben ik het hele weekend met een paar andere band leden op Lowlands gebleven. Het is er ontzettend gezellig!’

Belgische festivals

‘België heeft veel goede festivals. De line-ups van Pukkelpop en Rock Werchter zijn altijd subliem. Er staan grote namen op de planken, maar ook toffe Belgische acts. Ze pushen de binnenlandse acts en dat vind ik goed. Belgische acts zijn sowieso uniek. Ze hebben een compleet eigen stijl en besteden veel aandacht aan detail.’

Pitch

‘In 2012 ging ik voor het eerst naar Pitch. Daar zag ik onder meer The Weeknd. Hij was toen echt verre van doorgebroken en gaf een geweldige show. Ik woon zelf ook in Amsterdam en het festival was praktisch op loopafstand, dat maakte het nog beter. Je voelt wel dat het in Amsterdam plaatsvindt: het heeft die unieke vibe van onze hoofdstad stad: gezellig en hip.’

Down The Rabbit Hole

‘Ik ben nog nooit op Down The Rabbit Hole geweest , maar ik zou er graag een keer heen gaan. Ik hoor van vrienden dat het een tof en bijzonder festival is, vooral omdat het zo in de natuur is. Als ik in het weekend van Down The Rabbit Hole niet ergens anders hoef te spelen, ga ik proberen om erheen te gaan. Het liefst ga ik er dan heen als bezoekers, maar als we er mogen spelen is dat ook zeker geen straf.’

Glastonbury en Coachella

‘Het is een droom van mij om op de grote buitenlandse festivals te mogen spelen. Festivals als Glastonbury, T In The Park en Coachella staan absoluut op mijn bucketlist. We willen met onze muziek op zoveel mogelijk plekken spelen en zoveel mogelijk gezichten zien. Een festival als Glastonbury is daar ideaal voor. Bovendien is die Pyramid stage echt prachtig. Het publiek is echt één grote chaos, iedereen zwaait met vlaggen. Het is een soort Lowlands-publiek maar dan nog uitbundiger.’
Alabama Shakes live at Glastonbury 2015 - Full Set

Benieuwd op welke festivals Rondé aankomende zomer te vinden zal zijn? Houd Festileaks in de gaten!