Het Engelse Glastonbury festival heeft de Foo Fighters weten te strikken. Het is na Radiohead de tweede headliner voor het festival.

Dat maakt de band zojuist bekend via een livestream. Daarop waren ze te zien op het festivalterrein van Glastonbury, maar voor een leeg veld. Ze waren te vroeg. Zaterdag 24 juni keren ze terug: dat keer voor een hysterische mensenmassa.

Festivalbaas Emily Eavis gaf ondertussen de suggestie om, nu ze er toch zijn, een optreden te geven in een klein poppodium om de hoek. Dat optreden is hieronder te zien.

De aankondiging komt niet geheel onverwachts. Afgelopen week hintte de band naar hun komt op het festival. Een aantal fans kreeg deze week een vliegticket met de post, van de fictieve vliegmaatschappij ‘Obelisk’. Er verscheen een countdown op de site van Foo Fighters. En nu is daar dan eindelijk de bevestiging voor het optreden!

In 2015 zegde Foo Fighters onder andere Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop af nadat frontman Dave Grohl zijn been brak. De groep beloofde om het zo snel mogelijk goed te komen maken. Naast Glastonbury verschijnt de band aankomend seizoen dan ook op onder meer Rock Werchter. Pinkpop is helaas niet gelukt, maar die hebben dan weer Justin Bieber.

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit vijf leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. In 2014 kwam het laatste album uit, dat de titel Sonic Highways kreeg.

Glastonbury 2017

Glastonbury Pyramid

Glastonbury 2017 wordt gehouden van 21 tot en met 25 juni op Worthy Farm, Pilton. Onlangs werd bekend dat in 2018 het festival wordt overgeslagen om het terrein rust te geven. Geruchten dat het festival wordt verplaatst werden onlangs tegengesproken door de baas van het festival, Emily Eavis. Vorig jaar waren Coldplay, Muse en Adele de bekendste namen. Het festival was dit jaar in 55 minuten uitverkocht.