Wie gaat Massive Attack vervangen op Down The Rabbit Hole? De kanshebbers

Down The Rabbit Hole 2015
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is een nachtmerrie voor ieder festival: je headliner zegt af. Het gebeurde Down The Rabbit Hole 2017, waar Massive Attack deze zomer niet meer komt opdagen. Er zal een vervanger moeten komen voor de grote naam. Dit zijn volgens ons de grootste kanshebbers.

Onderstaande namen zijn komende zomer in de periode van Down The Rabbit Hole op tour en hebben voorlopig nog geen ander Nederlands festival aangekondigd. Daarmee zijn het kanshebbers voor een spot op het festival in Beuningen.

The Killers

We beginnen maar even met een gevalletje ‘wishful thinking’. We vrezen dat The Killers niet binnen het budget van Down The Rabbit Hole past, maar dat zou wel betekenen dat Brandon Flowers en co. Nederland links laten liggen tijdens hun festivaltour van 2017. Alle andere festivals waar ze (qua capaciteit) zouden kunnen staan – Pinkpop, Best Kept Secret en Lowlands – hebben hun headliners namelijk al compleet. Tijdens DTRH staan The Killers bovendien al op Tinderbox in Denemarken. Slechts een klein stukje rijden, toch? In 2016 deelden de twee festivals ook onder andere The National en Suede.

Eddie Vedder

De man met de ukelele is deze zomer op festivaltour in Europa, zo werd dinsdag bekend. Hij speelt namelijk op Firenze Rocks in Italië. En wat mocht het toeval nou willen: dat is in hetzelfde weekend als Down The Rabbit Hole. Komt Eddie Vedder Into The Konijnenhol? Het zou een prachtige boeking zijn.

Frank Ocean

We hadden deze man eigenlijk verwacht als derde van Best Kept Secret, maar dat bleek toch Run The Jewels. Dan moet Frank dus nog ergens anders een plaatsje krijgen. Lowlands zou kunnen (hij staat immers in die periode op het Finse Flow Festival), maar vlak voor DTRH staan shows op onder andere Northside en Parklife op de planning.

A Tribe Called Quest

‘Hipje hopje’ is een DTRH-classic, maar nog nooit stond er daadwerkelijk een hiphop groep als headliner in Beuningen. Daar kan verandering in komen, want A Tribe Called Quest is in da hood. En zij komen echt niet alleen voor Roskilde naar Europa. Het zou qua prestige de line-up een flinke boost geven.

Phoenix

Wat te denken van Phoenix? Niet de grote headliner waar je van droomt, maar wel wat leuke hitjes. Dansen gegarandeerd met ‘Lisztomania’ of ‘If I Ever Feel Better’. Eigenlijk heel vergelijkbaar met de status van Foals, toen zij in 2014 Down The Rabbit Hole headlinede. Phoenix staat in ieder geval al gepland als headliner op het Spaanse Bilbao BBK en op het Belgische Dour.

Lorde

Deze knappe dame staat een week later op onder andere Rock Werchter en Roskilde. We twijfelen of ze het in zich heeft een boeiende headline performance weg te geven, maar de bijbehorende populariteit zit in ieder geval wel goed. Met honderdmiljoenmiljard plays op Spotify zal ze in ieder geval het jongere – en meisjeserige – deel van het publiek goed kunnen vermaken.

Bon Iver

Na het afzeggen van de Europese clubshows in het voorjaar, verwachtten we Bon Iver al op goedmaaktournee langs de festivals. En inderdaad: de goed behipsterde man is reeds aangekondigd voor Primavera Sound in zowel Porto als Barcelona. Daar zal het ongetwijfeld niet bij blijven. Konijnenholletje voor Justin Vernon dan maar?

Pet Shop Boys

Gaat deze zomer het Pet Shop Boys alarm af op Down The Rabbit Hole? Dat zou goed kunnen, want ze staan al in hetzelfde weekend geboekt op het Deense Tinderbox. Daarnaast lijkt het ons de perfecte (ietwat foute) party voor de doelgroep van DTRH.

Of toch een van deze?

We geven ze minder kans, maar ook deze namen zijn in de buurt.

  • Lana Del Rey (aanwezig op o.a. Lollapalooza Parijs, maar we vrezen te exclusief)
  • Royal Blood (aanwezig op o.a. Rock Werchter, maar we vrezen niet groot genoeg)
  • Kasabian (aanwezig op o.a. Sziget, maar we vrezen niet in de buurt in juni)
  • Justice (aanwezig op o.a. Dour, maar we vrezen niet DTRH genoeg)
  • The Weeknd (aanwezig op o.a. Roskilde, maar we vrezen te groot voor DTRH)
  • Fleet Foxes (aanwezig op o.a. Bilbao BBK, maar we vrezen te onbekend in NL)
  • Franz Ferdinand (aanwezig op o.a. A Summer’s Tale, maar helaas al in Paradiso in augustus)
  • Foals (aanwezig op o.a. Mad Cool, maar we vrezen een te snelle headliner-herhaling na 2014)

En anders hebben we altijd De Staat nog.

Donderdag weten we mogelijk meer. Dan komt Down The Rabbit Hole met ‘een flinke lijst’ nieuwe namen. We laten ons graag verrassen..

Down The Rabbit Hole 2017

https://www.youtube.com/watch?v=8PaLWWs4-rA

Down The Rabbit Hole wordt in 2017 voor de vierde maal georganiseerd, wederom op locatie De Groene Heuvels, Beuningen. Het weekender festival vindt plaats van 23 tot en met 25 juni 2017, een weekend vol festivalgeweld: Glastonbury, Tinderbox, Hurricane & Southside én Roskilde vinden tegelijk plaats. In de voorgaande edities stonden o.a. Foals, The War On Drugs, Iggy Pop, The National en PJ Harvey op de festivalposter. Afgelopen jaar is Down The Rabbit Hole uitgeroepen tot Mooiste Festival van 2016. Ben je nog niet eerder in het konijnenhol gesprongen? Check dan ons festivalrapport van de 2016 editie.

Op onze programmapagina van Down The Rabbit Hole 2017, lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor dit festival. Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.