Gisteren was de bevestiging eindelijk daar: Justin Bieber komt naar Pinkpop! Later liet Jan Smeets bij RTL Late Night weten dat de popster niet in het donker optreedt. Ook zei hij dat Bieber twee uur speelt.

Waarom Justin Bieber niet in het donker optreedt, laat de festivaldirecteur nog even in het midden. Gisteren zei Jan Smeets al dat het een speciale gebeurtenis wordt komende zomer. Ook weten we al dat Martin Garrix een belangrijke rol heeft gespeeld in het binnenhalen van ‘JB’. Treedt ’s werelds beste DJ nog na ’s werelds grootste popster op? Op 8 maart, tijdens de persconferentie, maakt Jan Smeets alle details bekend.

Van Justin Bieber is bekend dat hij niet altijd helemaal live zingt. Jan Smeets geeft in het interview met Humberto Tan aan dat dit een punt van onderhandeling is geweest. Ook is er gesproken over het al dan niet voortijdig afbreken van optredens, wat de superster al meerdere malen heeft gedaan.

Justin Bieber lag al in oktober vast

Er werd gisterenavond niet alleen meer duidelijk over het optreden van Justin Bieber. Ook werd bekend dat de boeking al op 24 oktober rond was. Vervolgens werd op 27 november nog een gesprek gevoerd, maar de komst werd pas gisteren bekend gemaakt. Over de kosten van de komst van Justin Bieber wil Jan Smeets niets kwijt. Wel geeft de festivaldirecteur aan dat het in de miljoenen loopt.

Pinkpop 2017
Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. De komst van Green DaySystem Of A Down, Martin Garrix en Kings of Leon was al bekend. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt op 8 maart plaats.

De kaartverkoop start 3 dagen later; op zaterdag 11 maart. Ticketprijzen zijn nog niet bekend. Vorig jaar legde je €95,- neer voor een dagje Pinkpop en €195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren over de andere mogelijke namen van Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum, waar de speculaties al volop zijn begonnen.