De organisatie van Paaspop 2017 deelt een nieuwe naam voor de komende editie. De Staat zal op het festival in Schijndel te zien zijn. Afgelopen jaar was de band uit Nijmegen ook al te bewonderen op het festival.

Het festival maakt de komst van De Staat bekend op de Social Media-kanalen. De organisatie geeft ook al een stille hint mee: bereid je voor op Witch Doctor!

Afgelopen weekend stond de band in een stijf uitverkochte AFAS Live, het verslag van dit optreden is hier terug te lezen.

De Staat

de Staat nieuwsbrief

In 2007 verscheen de eerste demo rondom de band van Torre Florim, gewoon in huis opgenomen. In 2009 volgde het debuutalbum Wait for Evolution, waardoor er meteen een aantal grote festivals volgde. Het tweede album, Machinery, komt twee jaar later uit en zorgt voor meer uitverkochte zalen. Op het derde album, I_CON, staat het nummer ‘Witch Doctor’, dat op het moment waarop het uitgebracht werd nog weinig aandacht kreeg. Totdat de clip uitkwam.

De meer dan 2,5 miljoen keer bekeken video ging de hele wereld over en komt ook bij de festivalkoning van 2015 Muse en haar management terecht. Ze zijn erg enthousiast over de band, dat toen ook net haar album O had uitgebracht. Ze boekten hen als voorprogramma van een deel van de Drones World Tour. Sindsdien is de fanbase nog veel verder gegroeid. 2016 werd het glansjaar voor De Staat, waarna ze werden verkozen tot Beste Festivalact van het Jaar.

Paaspop 2017

Paaspop 2017 vindt plaats van 14 tot en met 16 april in het Brabantse Schijndel. Dit jaar zijn Doe Maar, Anouk en Kensington de grote namen. Maar zoals altijd is er op het festival veel meer te beleven: check daarvoor ons festivalrapport van 2016. Wil je meer weten? Check dan even de website van het festival!