#005: Ultra in de Verenigde Staten, hét elektronisch walhalla

ultra music festival miami bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Ultra Music Festival Miami.

Ultra in het kort

  • Miami, Verenigde Staten
  • 24 maart – 26 maart
  • Specialiteit: de line-up en locatie
  • EDM, house, techno, dubstep, drum and bass
  • 2017: Martin Garrix, Major Lazer, DJ Snake, Justice, The Prodigy, Axwell /\ Ingrosso en meer
  • Festivalticket 3-day: vanaf € 280,- (VIP festivalticket 3-day: € 1165,-)
  • Vliegtuig (vanaf € 325,-)

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]É[/mks_dropcap]én weekend in het jaar wordt het centrum van Miami volledig op zijn kop gezet. ’s Werelds grootste dj’s én tienduizenden festivalgangers reizen af naar Florida voor het Ultra Music Festival. Ultra is niet alleen in Amerika, maar wordt georganiseerd op dertien verschillende locaties wereldwijd. Als je het écht goed wil doen, dan moet je naar Miami. De moeder aller Ultra’s blinkt uit in exclusieve artiesten en machtige podia.

Het programma

ultra music festival line-up

Sinds de eerste editie in 1997 heeft al een bijzonder rijtje namen op het festival gestaan. Denk aan Axwell, Justin Bieber en Skrillex maar ook Martin Solveig, Deadmau5 en de veteranen van Kraftwerk, zelfs queen of pop Madonna is geen onbekende van Ultra. Dit jaar verwelkomen ze onder andere Justice, Chase & Status, David Guetta en The Prodigy. Zoals altijd is er ook een legertje aan Nederlandse dj’s op het festival te vinden, zoals Armin Van Buuren en Martin Garrix.

Wie de vlucht naar de overkant van de oceaan niet kan maken heeft nog een escape, Ultra laat je van veel optredens meegenieten via streamingsite Twitch. Bouw je dat feestje gewoon in je eigen woonkamer.

Het terrein

Waar de meeste festivals een eigen weide hebben maakt Ultra gebruik van de binnenstad van Miami. De torenhoge gebouwen die het festivalterrein omringen creëren een unieke setting. Maar vergeet vooral niet naar de podiums te kijken, die ’s nachts een eigen leven leiden. Visuals, lasers, duizenden lampen, less is zeker niet more als het aan Ultra ligt.

Who’s ready for the madness!? St. Patrick’s Day Vibes ☘️

Een bericht gedeeld door Alex G Perez (@agpfoto) op

De locatie

Wat heerlijk. Het festival ligt midden in een van de meest bruisende steden van Amerika, lekker weer inbegrepen. Naast het zonnetje is het ook goed vertoeven in Miami zelf, waar je kan dineren aan het strand, genieten van de skyline of uitbrakken in een van de vele parken. De mogelijkheden zijn legio.

Miami is vanaf Schiphol gemakkelijk aan te vliegen. Beide luchthavens bieden directe vluchten, wat een retourtje niet al te duur maakt. Voor € 325,- kan je al heen en weer. Vanaf het vliegveld in Miami rijdt een shuttledienst van en naar het festivalterrein. Ook het openbaar vervoer is een optie, waarmee je gelijk de kans krijgt de prachtige stad te ontdekken.

De aftermovie

De Festival Bucketlist
In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
[mks_button size=”large” title=”Naar de Festival Bucketlist” style=”squared” url=”http://festileaks.com/festival-bucketlist/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]