In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Balaton Sound in Hongarije.

Balaton Sound in het kort

  • Zamárdi, Hongarije
  • 5 juli – 9 juli
  • Specialiteit: de locatie en het terrein
  • Drum & bass, EDM, Hip Hop, House, Reggae, Techno
  • 2017: Afrojack, Tiësto, Netsky live, Hardwell en meer
  • Festivalticket 5-day pass: vanaf € 210- (4-day pass: € 185,-)
  • Balaton Sound Express: vanaf € 185,- vliegen: vanaf € 190,- of bus: vanaf € 155,-
Hongarije heeft verschillende pareltjes aan festivals en dit is er één van. Elk jaar transformeert het gebied rondom het Balatonmeer in hét dancefestival van het land. Balaton Sound won niet voor niets in 2012 de award voor ‘Best Medium-Sized Festival’. Het evenement heeft alles wat een festivalliefhebber zich kan wensen: de grootste dj’s, prachtige podia en een geweldige sfeer. Overdag neem je een heerlijke duik in het meer, om ’s avonds alle zorgen van je af te dansen.

Summer! We miss you! <3 #sound2017 #balatonsound #zamardi #balaton

Een bericht gedeeld door Balaton Sound Official (@balatonsound) op

Het programma

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Op Balaton Sound dans je tot de zon opkomt. Wanneer de eerste zonnestralen zich uitstrekken over het meer kan je nog genieten van de beats van Kygo, Hardwell, Nicky Romero en vele anderen. Zelfs vreemde eend in de bijt Jason Derulo (zeg: ‘Jáááson Derulo!’) past met zijn zoete, zwoele popmuziek perfect in het plaatje.

Het terrein

You are amazing! <3 #sound2016 #balatonsound #zamardi #balaton Fotó: @rockstarphotographers

Een bericht gedeeld door Balaton Sound Official (@balatonsound) op

Wie rondloopt op Balaton Sound waant zich even in het Sprookjesbos, maar dan wel eentje die ’s avonds compleet oplicht. En kijk ook naar de main stage, dat met al haar kleuren zo lijkt weggelopen uit een verhaal van de gebroeders Grimm. Wie zijn leg day niet wil missen kan terecht bij een van de vele sportvelden, voor bijvoorbeeld beachvolleybal. Het grote prijsnummer is natuurlijk al even benoemd: het Balatonmeer. Wie het grootste meer van Midden-Europa wil verkennen kan een boottocht nemen, uiteraard wel een partyboat.

De locatie

Hello Sound! 😉 #balatonsound #zamardi #sound2016

Een bericht gedeeld door Balaton Sound Official (@balatonsound) op


Één van de meest bijzondere dingen aan dit festival is de locatie. Zamárdi is een grote badplaats en is makkelijk te bereiken vanaf het terrein. Geniet er van de gezellige restaurants en bijzondere winkels. Vanaf Zamárdi vertrekken normale boottochten, voor zij die het feestgedruis even willen ontsnappen.

De aftermovie

De Festival Bucketlist
In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!