Het enige wat jou scheidt van een onvergetelijke festivalbelevenis is je kaartje. Dat ticket bemachtigen is echter nog een kunst op zich. Deze vijf momenten komen je ongetwijfeld bekend voor als je regelmatig een festivalticket wil scoren.

1. De wekker zetten

’s Avonds komen de eerste zenuwen al langzaam opzetten. De volgende morgen om 10 uur gaat het gebeuren; dan ga jij jezelf verzekeren van een weekendje (ont)spanning en sensatie komende zomer. Om verslapen te voorkomen zet je drie wekkers. Jij móet en zal dat kaartje binnenslepen.

2. Je multimedia-arsenaal opstarten

Gerelateerde afbeelding

Het opstaan gaat vier keer zo vlug als normaal, want je hebt immers een belangrijke missie: tickets scoren! Bewapend met twee laptops, een smartphone, drie tablets en een gezonde portie zelfvertrouwen ga jij straks de digitale strijd aan. Je vraagt je huisgenoten vriendelijk doch dringend of ze het komende uurtje even niet willen Netflixen of Skypen. Stel je voor dat de Wi-Fi het straks even niet trekt.

3. In de wachtrij gaan staan

Het eeuwenoude dilemma: hoe laat moet ik in de wachtrij gaan staan? Ben je te vroeg, dan is er misschien nog helemaal geen wachtrij. Te laat? Dat betekent achteraan sluiten. Sommige festivalgangers zweren bij een bepaalde tactiek, maar volgens Ticketmaster zelf maakt het helemaal niet uit hoe laat je in de rij aansluit; als de verkoop begint wordt de rij namelijk gehusseld.

4. De donut

Nadat je in de wachtrij gestapt bent, wordt het meest grove marteltuig van Ticketmaster in werking gesteld: die ellendige donut. Vaak is het cirkeltje niet vooruit te branden en mocht je een keer het geluk hebben dat het wel opschiet, dan kan hij zomaar eens een tweede rondje maken. Nu is jouw cirkel bijna rond en hoop je, terwijl je hart in je keel klopt, dat er geen melding verschijnt dat de tickets zijn uitverkocht.

5. Ik ben geen robot

Als je het geluk hebt om de terror-donut te doorstaan dan wacht de volgende uitdaging. Je selecteert je gewenste kaartsoort en moet daarna nog even bewijzen dat je van vlees en bloed bent. Robots schijnen anno 2017 namelijk ook graag naar een festival te gaan. Ticketmaster vraagt: “Selecteer alle plaatjes met daarop een winkelpui”. “Een winkelpui?” vraag je jezelf hardop af, terwijl de tijd steeds meer begint te dringen. “Hoe ziet een winkelpui er in godsnaam uit?”. Je selecteert in alle haast vier plaatjes en drukt op de knop om door te gaan. Op hoop van zege.

DELEN
Boy
Chef Formatredactie en trots lid van de Festileaks Feestcommissie. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Student Human-Technology Interaction in Eindhoven en slager bij de lokale supermarkt. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de carnaval van toeten noch blazen.