Broederliefde geen Ambassadeur van de Vrijheid op 4 en 5 mei

Vorige week werd Broederliefde samen met De Staat en De Jeugd van Tegenwoordig aangekondigd als Ambassadeurs van de Vrijheid. Vandaag maakt het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekend dat dit helaas geen doorgang vindt.

Recent dook een video op waarin Emms (lid van Broederliefde) antisemitische leuzen ten gehore bracht. Inmiddels heeft Emms zijn excuses aangeboden. Daarnaast heeft de groep Auschwitz bezocht. Desondanks vindt het Nationaal Comité het niet passend om de groep ‘Ambassadeur van de Vrijheid’ te laten zijn op 4 en 5 mei. Broederliefde accepteert de keuze die het comité gemaakt heeft.

Het is nog niet duidelijk of er een vervangende ambassadeur aangewezen wordt. De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat wonen op 4 mei de herdenking op De Dam bij. Een dag later spelen beide acts op diverse bevrijdingsfestivals.

Broederliefde

Broederliefde kende in 2016 zijn grote doorbraak. Inmiddels is het collectief niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Hun populariteit zorgde ervoor dat de heren vorig jaar ook op een aantal grote festivals te vinden waren, zoals Pinkpop en Lowlands. Oorspronkelijk zouden zij naar de bevrijdingsfestivals in Zwolle, Almere, Assen, Utrecht en Wageningen afreizen om daar op te treden.

Bevrijdingsfestivals 2017

Ieder jaar worden er op 5 mei (Bevrijdingsdag) in de grote steden in heel Nederland festivals georganiseerd om de vrijheid te vieren. Er komen duizenden mensen op deze festivals af. Sinds 1991 worden er jaarlijks meerdere ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ uitgeroepen: deze zullen deze dag door het hele land reizen om op te treden op de bevrijdingsfestivals. Toegang voor alle bevrijdingsfestivals is gratis. Voor meer informatie over de festivals, kijk op de website.

Bevrijdingsfestival Fryslan Logo

Bevrijdingsfestival Fryslan 2024

Locatie
Nederland
Leeuwarden, Nederland
Datum 5 mei 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen