Dit is jullie droomsetlist van Kensington!

kensington droomsetlist

Het optreden van Kensington op de Paaspop mainstage is er één waar velen al sinds de aankondiging naartoe leven. Afgelopen dinsdag hebben jullie met FestiTinder laten weten welke nummers van Kensington jullie het liefst horen. De twintig meest gekozen nummers vormen samen de Droomsetlist van Kensington. Nu is het de hoogste tijd om de uitslag te bekijken!

20. ‘Ghosts’

We trappen de lijst af het nummer ‘Ghost’. En wat een heerlijk nummer om mee van start te gaan. Mee zingen, dansen of in gedachte jezelf verliezen. Alles is mogelijk op deze hit!

19. ‘Bridges’

https://www.youtube.com/watch?v=F3M2VoET6Hw

‘Bridges’ verscheen op het meest recente album van de band: Control. Waar de track eindigt met de tekst “We got carried away from home”, zal dit ook zeker gelden voor de beleving die de mannen live neer zullen zetten.

18. ‘Heading Up High’

De zanglijn van de trance/rock hit ‘Heading Up High’ werd niet zomaar bedacht. Tijdens een lunch in Utrecht om precies te zijn. Zanger Eloi Youssef geeft aan op ongemakkelijk wijze z’n ingeving te hebben opgenomen in een barstensvol café.

17. ‘Send Me Away’

https://youtu.be/gj9n1YHqh1I?t=10m

Om zomaar eens een beeld te schetsen van de onvergetelijke live-ervaring van het nummer: “I’ll be gone, before they, BEFORE THEYYY!”.

16. ‘St. Helena’

Op dit steengoede nummer van de Utrechtse mannen worden de duistere frustraties van zanger Eloi er letterlijk uitgeschreeuwd. Onder begeleiding van de bezwerende melodie gaat het nummer geheid vanaf het gehele terrein te horen zijn.

15. ‘Done With It’

Het nummer ‘Done With It’, afkomstig van het studioalbum Rivals, komt binnen op 16. Na het optreden op Sziget in 2015 werd er al gehint naar de komst van deze track. De song wist maar liefst 15 weken de een top 40 positie te behouden na release.

14. ‘Rivals’

Rivals is het derde studioalbum van de Utrechtse rockband. Met de titeltrack als afsluiter van het album liet de band één ding weten: they are here to stay! Na handen vol spetterende optredens op menig festival mag ook een uitverkocht Ziggo Dome er in november maar liefst 5 keer aan geloven!

13. ‘Little Light’

https://youtu.be/gj9n1YHqh1I?t=57m10s

Op de veertiende plaats vinden we het langste nummer op het abum Rivals. En in het geval van Kensington geldt: meer muziek is meer beter. Handjes in de lucht: meer lange nummers!

12. ‘Don’t Look Back’

https://www.youtube.com/watch?v=-vG9uJ6NqGM

Wie kent hem niet? Dé single die in 2012 een essential was in elke afspeellijst, om vervolgens elke dag in de week het nummer door je speakers te blazen. Bereid je dus alvast voor op de semi-nostalgische klanken die op Paaspop te aanschouwen zijn.

11. ‘We Are The Young’

Niet alleen de titel is tijdloos, maar het nummer ook! En zo jong als je nummer het je doet voelen, zo speels kan de band hiermee omgaan. Tijdens de show bij Giel kwamen de mannen met twee versies van het nummer aanzetten.

10. ‘Regret’

Op de elfde plaats stuiten we op ‘Regret’. Afkomstig van het album Control zet het nummer zich naast de vele fijne deuntjes die we van de band kennen. Met het nummer lijkt het viertal langzaam haar muzikale expertise uit te breiden door een andere stijl in de mix te gooien.

9. ‘Control’

‘Control’ is niet alleen een prachtig nummer, maar ook nog eens de naam van het onwijs goede album – Control. De gevoelige kant die het nummer opzoekt zet je ongemerkt aan het dagdromen, wat op Paaspop enkel en alleen heerlijk kan uitpakken.

8. ‘ Sorry’

Het meest beluisterde Kensington-nummer van dit moment is ‘Sorry’. Zanger Youssef geeft aan in het nummer zijn pijn van een oude en stukgelopen relatie van het lichaam te laten glijden. Het gevoelige nummer mocht pieken op nummer 14 in de Top 40, waar het zich 16 dagen schuilhield.

7. ‘War’

 

Hoe verpak je een harde boodschap in een vrolijk en luchtig nummer? Precies zo dus. De hit waarin de band aangeeft nooit in een oorlog te willen vechten doet het lichaam behoorlijk doen spartellen. “We won’t go to war. We won’t go to wa-a-a-a-ar.”

6. ‘Riddles’

 

De uitvoering van ‘Riddles’ staat hoog genoteerd als meest magische moment op Pinkpop 2015. Zo hoog zelfs dat de organisatie besloot het nummer onder de aftermovie te zetten. Mocht je dus ooit in de aftermovie willen komen, dit is ook een manier.

5. ‘Do I Ever’

“I ought to grow. But do I ever?” Jazeker! Weer een nummer, gevolgd door een geheel album dat dit bevestigt. Als leider in de stoet kwam ‘Do I Ever’ als eerste naar buiten en was daarmee het voorproefje voor het verse Control, waarmee de band nog veel wil puzzelen in de setlist van geplande optredens.

4. ‘All For Nothing’

Met deze hit sleepte Kensington alweer de vierde stempel voor 3FM Megahit binnen. Met ‘All For Nothing’ had de band ook haar eerste soundtrack te pakken. De titelsong van de film Bloedlink maakte een uitstapje naar de bioscoop nog nooit zo leuk.

3. ‘Let Go’

Elk debuutalbum verdient een goede introductie. Laat dat nou net het geval zijn bij Borders. Zet het album op en de magie van ‘Let Go’ neemt je mee door het gehele album. Een term die wellicht wat vroeg is om al te noemen, maar dit nummer kan de kast in van onze ‘gouwe ouwe’.

2. ‘Streets’

Het nummer ‘Streets’ was de geboorte van een nieuw tijdperk, namelijk de release van het studioalbum Rivals. Youssef haalde zijn inspiratie voor het nummer uit de mensen die hem vertelden dat hij iets niet kon. “De wiskundeleraar op de middelbare school die zei dat ik geen herkansing hoefde te doen. Dat was altijd voor mij juist motivatie om het wel toe doen”. Show them Youssef!

1. ‘Home Again’

 

Er kan er maar één de beste zijn en dat hebben jullie massaal laten weten. Ver bovenaan staat de hitsingle ‘Home Again’. Het nummer dat nog niet op de eerste versie van Vultures te vinden was knalde in Nederland en België met sneltreinvaart de hitlijsten in. In België miste het nummer net de Belgische Ultratop 50. Online wordt het nummer nog steeds ongekend vaak geluisterd, wat dus geheid meezingen wordt op de Paaspop-weide!