Dit is jullie Droomsetlist van Justin Bieber!

justin bieber

The Biebs komt dit jaar naar Pinkpop! Hoewel de Amerikaanse zanger door velen nog als piepjong gezien wordt, heeft Justin Bieber al een flink repertoire op zijn naam staan. Wat betekent dat het flink schrappen wordt voor de setlist rond is. Wij lieten jullie de ideale setlist samenstellen door middel van een heuse FestiTinder. 

Jullie kregen zo’n 50 nummers uit het gehele oeuvre van Justin Bieber voorgeschoteld. Het was pittig, maar de 20 nummers die jullie het liefst willen horen vormen een prachtige lijst. Oud, nieuw, dansbaar, huilbaar en natuurlijk alle hitjes. Dit is jullie Droomsetlist!

20. ‘The Feeling’

Het nummer ‘The Feeling’ verscheen op Justin zijn laatste plaat Purpose. In het nummer horen we ook de Amerikaanse zangeres Halsey. Samen zingen zij over één van de Biebs zijn favoriete onderwerpen, namelijk gevoelens. Am I in love with you? Or am I in love with the feeling? Joost mag het weten.

19. ‘Somebody To Love’

Naast nieuwe platen, vinden we ook veel oud werk van Bieber terug in jullie droomsetlist. Zo ook ‘Somebody To Love’ , de tweede single van zijn album My World 2.0. Een toen nog piepjonge Justin bracht het nummer uit samen met rapper en tevens zijn mentor Usher. Een catchy nummer met hoge noten en een hoog mee-schreeuw gehalte.

18. ‘Mark My Words’

‘Mark My Words’ is het intro van het album Purpose. Bieber opent het album met krachtige woorden, waarmee hij stelt dat hij de luisteraar flink wat te bieden heeft: “Mark my words, give you all I got”. Deze belofte is natuurlijk ook van harte welkom in Landgraaf.

17. ‘Life Is Worth Living’

Only God can judge me? Waarschijnlijk heeft het publiek op Pinkpop ook wel een zegje klaar. Ook deze track van het laatste album zagen jullie graag terug in de setlist. Een gevoelige ballad om het ijs te breken.

16. ‘Beauty and a Beat’

Nicki Minaj! Justiiiiiin! Dit nummer mocht op geen enkel huisfeest, schoolfeest of clubavondje ontbreken, en het moet dan ook zéker weten langskomen op zaterdag 3 juni. En het dansje? Dat heb je natuurlijk uit je hoofd geleerd dankzij Just Dance 4. Leuk om te weten: met dat dansje kan je 40 calorieën verbranden. Meer ruimte voor pils!

15. ‘Children’

What about the children? Hoe komen die nou thuis na zo’n dagje Pinkpop? Worden ze opgehaald door hun ouders? Blijven ze slapen bij hun oudtante Gerda in Maastricht? Ze slapen toch niet bij een vreemde in een Airbnb, die er op de foto’s nog wel degelijk uitzag maar bij aankomst niet meer dan een bezemkast in de ghetto van Heerlen blijkt te zijn?

14. ‘One Less Lonely Girl’

Ach, maar het is dan toch ook wel weer eens leuk voor oudtante Gerda dat er familie uit de randstad over de vloer komt. De laatste keer dat ze haar nichtjes zag waren ze pas net verwekt. Dankzij Justin Bieber is er in Limburg vanavond One Less Lonely Girl. 

13. ‘I’ll Show You’

‘I’ll Show You’ werd geproduceerd door Skrillex, en dat is in zekere zin wel te horen. Het is een vrij dansbaar nummer, hoewel er over een gevoelig onderwerp gezongen wordt. ‘I’ll Show You’ bevat namelijk pijnlijke, autobiografisch verwijzingen. Justin Bieber lucht zijn hart over hoe het is om op te groeien in de spotlight, en hoe elke misstap de kranten haalde. This life’s not easy, I’m not made out of steel. Het is al goed Bieber, wij ook niet. Gedeelde smart is halve smart.

12. ‘Company’

Zingen over gezelligheid, dat zal ze vast goed afgaan in Landgraaf. Maar zit het publiek dan wel op één lijn met Bieber’s idee van gezelligheid? Tell me what you wanna drink, zingt hij. Dwaalt hij bij die zin in gedachte af naar een romantische gin tonic, of neemt hij ook genoegen met een liter bier? Wellicht kan Justin nog wat opsteken van de Limburgse kijk op Company, en vise versa.

11. ‘Cold Water’

Een koude douche, zo werd de aankondiging van de derde headliner toch wel gezien door vele Pinkpop-gangers. Echter liegt Justin Bieber’s monsterhit ‘Cold Water’ er niet om. Samen met Major Lazer en MØ bestormde dit nummer vorig jaar de hitlijsten. Het bleek een echte zomer anthem te zijn, en zal dan ook zeker tot zijn recht komen op het hoofdpodium in Landgraaf.

10. ‘Purpose’

Ook in de titeltrack ‘Purpose’ getuigt Justin Bieber zijn liefde voor God. Dit rustige pianonummer zorgt gegarandeerd voor een aanstekers-in-de-lucht momentje. Het is dan ook een goed nummer om halverwege de set in te zetten, even een korte pauze tussen al het gegil zal meer dan welkom zijn.

9. ‘As Long As You Love Me’

Met dit nummer wist Justin Bieber vele records te breken. Halverwege 2012 kwam de single ‘As Long As You Love Me’ uit, waar ook Big Sean op te horen is. Je hoeft de tekst niet te kennen, met ‘la la la’ zingen kom je namelijk al een heel eind.

8. ‘Let Me Love You’

‘Let Me Love You’ is een nummer van DJ Snake waarvoor Justin Bieber de vocalen leverde. Het nummer kwam tegen het einde van afgelopen zomer uit en trok het zomerse gevoel daarmee nog een tijdje door. Ben je aan het einde van de Pinkpop-zaterdag uitgeblust en afgemat? Let Justin Bieber love you!

7. ‘Boyfriend’

Toen ‘Boyfriend’ uitkwam was de wereld in shock. Wat is er gebeurd met dat schattige jochie met de hoge stem? Justin Bieber was ineens opgegroeid, hij was niet langer een ‘Baby’ maar een heuse’ Boyfriend’. Hij vertelde zijn fans wat ze wilden horen, namelijk wat hij met ze zou gaan doen als hij hun vriendje was. Of het aanslaat? Dat hangt er vanaf of het Pinkpop-publiek zich op 3 juni ook daadwerkelijk een beetje single voelt of niet.

6. ‘Never Say Never’

Een piepjonge Jaden Smith en Justin Bieber, onschuldig en aan het begin van glansrijke carrières. Inmiddels hebben beide heren veel bereikt: Justin Bieber verkocht miljoenen platen, sleepte tientallen awards binnen en staat 14 keer in het Guiness World Record boek. Jaden Smith deed het een tijdje met reality ster Kylie Jenner. Wie had dat gedacht? En wie had überhaupt gedacht dat Justin Bieber ooit op Pinkpop zou staan? Niemand, maar dat bewijst maar weer: Never Say Never.  

5. ‘Where Are Ü Now’

Skrillex en Diplo zijn een gouden combinatie, dat was al duidelijk. Maar dat de toevoeging van Justin Bieber ook een succesvolle formule was, bleek pas na het uitkomen van de hit ‘Where Are Ü Now’. De krachtige beats van Jack Ü bleken beter bij Justin’s stem te passen dan André Rieu bij de Vrijthof. Niet overtuigd? Probeer dan eens de akoestische versie. En geef dan meteen aan familie door dat dit nummer absoluut op je begrafenis gedraaid moet worden.

4. ‘Baby’

Hij kon niet ontbreken, hét nummer wat Justin Bieber op de kaart zette. Voor je gevoel was Michael Jackson misschien nog in leven, stond de Berlijnse muur nog en betaalden we met guldens toen Justin Bieber voor het eerst de top 40 betrad, maar niets is minder waar. Het is slechts 7 jaar geleden dat deze video online kwam te staan. Inmiddels heeft hij zoveel views (en dislikes) dat we spreken van getallen die we niet uit kunnen spreken. Als we naar de clip kijken, kunnen we wel stellen dat Justin goed is opgedroogd. Enfin, in het stadium ‘Baby’ ziet niemand er echt fantastisch uit. Lelijk in de luier, mooi in de sluier zeggen we dan.

3. ‘What Do You Mean?’

Banger“, “catchy“, “sexy“. Dat zijn enkele woorden die gebruikt werden om ‘What Do You Mean’ te omschrijven. Maar wat doet zo’n nummer dan op Pinkpop? Veel, want iedereen die de afgelopen 2 jaar buiten de deur is geweest kan dit nummer meezingen. En terecht.’ What Do You Mean’ is een absolute banger, ongelooflijk catchy en enorm sexy.

2. ‘Love Yourself’

Net als je denkt dat je Justin Bieber’s album integraal kan afspelen tijdens een avondje twerken, komt ineens ‘Love Yourself’ om de hoek kijken. Een akoestisch nummer, afkomstig uit de pen van niemand minder dan Ed Sheeran, met teksten waar we ons allemaal in kunnen vinden. My momma don’t like you, and she likes everyone.

1. ‘Sorry’

Voor het album Purpose uit kwam had Justin Bieber vaak genoeg schijt, nu heeft hij vooral spijt. Althans, zo lijkt het. Biedt hij met dit nummer zijn excuses aan voor het gooien van eieren, plassen in emmers en onder invloed achter het stuur kruipen? Dan is dat wel een matig aanbod. Gelukkig zijn we de beroerdste niet. Geef ons een knallende show op Pinkpop, en we staan weer quite.