Nieuwe plaat Queens Of The Stone Age lijkt nu echt aanstaande

queens of the stone age

Eindelijk is het zover: het nieuwe album van Queens Of The Stone Age lijkt af! In de Let There Be Talk-podcast verklapt host Dean Delray het geweldige nieuws, zo meldt DIY Magazine.

In de podcast kwam Delray in gesprek met Mark Lanegan te spreken over de nieuwe plaat van QOTSA. Waar Lanegan meewerkte aan eerder materiaal van de band, ontkent de Amerikaan mee te zingen op de nieuwe plaat. Gelukkig had Delray zelf wel wat positiefs te melden: “I know they just finished, I’m dying to hear it.”

Hoe betrouwbaar dit nieuws is? Als we Ultimate Guitar mogen geloven, staat Dean Delray op goede voet met de heren van QOTSA. In eerdere podcasts zijn al veel bandleden aan bod gekomen, zo ook Josh Homme die begin dit jaar meldde dat de band weer in de studio had plaatsgenomen. Het nieuwe album lijkt dus echt een kwestie van tijd.

Festivaltournee?

Over het nieuwe album en een bijbehorende tournee is nog niet veel bekend. Wél weten we inmiddels dat de band nog dit jaar gaat optreden. Zo is QOTSA reeds aangekondigd voor Fuji Rock Festival in Japan. Of de heren ook Europese festivals gaan aandoen is nog in het ongewis. Duimen maar!

Queens Of The Stone Age

De band rondom Josh Homme kwam in 1996 tot leven. Twee jaar later volgde het debuutalbum Queens Of The Stone Age. Ondertussen heeft QOTSA zes albums opgenomen en het zevende ‘kindje’ lijkt dus snel te volgen. De meest recente plaat “… Like Clockwork” is al weer bijna vier jaar oud, dus het werd ondertussen ook wel weer tijd voor nieuw materiaal. Hoe het nieuwe album gaat heten en hoeveel tracks het bevat, is nog niet bekend.