Down The Rabbit Hole werd in 2014 in het leven geroepen als kleine broertje van Lowlands en viert in 2017 alweer haar vierde verjaardag. Hoog tijd om terug te blikken naar de onvergetelijke momenten tot nu toe.

1. De allereerste editie wordt geopend met een heuse fanfare met De Staat (2014)

Een nieuwe festival is in Nederland neergestreken en dat is een officiële opening waard. Via de paden op het campingterrein neemt De Staat – samen met Drumfanfare Michaël – de kersverse festivalkonijntjes mee in een heuse optocht naar de ingang van het festivalterrein. Ondanks de regen, hèt ideale startschot van Down The Rabbit Hole.

2. Headliner Damon Albarn eert Bobby Womack (2014)
Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Damon Albarn is de eerste headliner van Down The Rabbit Hole en moet helaas net voor zijn optreden vernemen dat vriend en voorbeeld Bobby Womack is overleden. Albarn brengt die avond diverse odes aan Womack, zo ook aan het einde van de set. Samen met een aantal gospelzangers sluit hij het optreden af met herinneringen aan Womack en de uitvoering van ‘Heavy Seas Of Love’.

3. Down The Rabbit Hole kleurt oranje tijdens Nederland-Mexico (2014)

DTRH 14 nedmex

Op de zaterdag staat er een dilemma op de planning: ga je The Naked And Famous kijken in de Hotot of kies je voor de 1/8 finale tussen Nederland en Mexico? Een blik om je heen zegt genoeg: een groot deel van het publiek loopt de hele dag al in oranje tenue rond. Op de groene heuvel, in de zomerse zon, zien we hoe Nederland de winst pakt. Feeststemming AAN.

4. Foals sluit ijzersterk eerste editie af (2014)

Er gingen geruchten rond dat Jack White de eerste editie van Down The Rabbit Hole zou afsluiten. De bekendmaking van Foals zorgde daarom bij velen voor teleurstelling. Onterecht, blijkt op de laatste avond. De Hotot staat vol en de sfeer zit er onmiddellijk in. Dankzij een ijzersterk optreden, een lasershow en – hoe kan het ook anders – een crowdsurfende Yannis bewijst Foals de terechte afsluiter te zijn.

5. Blaudzun in een groot rijdend konijnenhok (2015)

Ook de tweede editie wordt geopend door een artiest uit de regio, namelijk Blaudzun. Dit keer geen fanfare, maar een reusachtig konijnenhok op wielen. Het enige wat miste, waren de konijnenpakken. Al in onze Festi-Shop geweest, Blaudzun?

6. Geheime bosrave met De Staat (2015)

Vanuit het bos klinkt muziek, hoewel daar niks over in het programma vermeld staat. Nieuwsgierige konijntjes worden beloond: niemand minder dan De Staat geeft daar een optreden weg. In de tijd dat de circle-pit zijn intrede nog niet heeft gedaan, wordt er gewoon keihard geraved tijdens ‘Witch Doctor’!

7. Veel oudjes in publiek door Iggy Pop en Patti Smith (2015)

Image result for old people dancing

Op de tweede editie van Down The Rabbit Hole zijn er opvallend veel oudere festivalgangers te vinden. Heeft dit invloed op de sfeer? Alleen maar ten goede. En waar kwamen ze dan voor? Juist, voor de oude rotten in het vak: Patti Smith en Iggy Pop. Hoewel beide artiesten op dat moment 68 jaren jong telden, waren ze niet de oudsten op het festival. Ook Seasick Steve gaf een optreden en genoot daarnaast ook zelf van het festival!

8. De Wall Of Love van Jungle By Night (2015)

Jungle By Night verspreidt tijdens het optreden liefde op de ultieme wijze: The Wall Of Love. De setting begint hetzelfde als bij een Wall Of Death, maar in deze variant ren je met open armen naar elkaar toe om vervolgens te knuffelen. Voel de liefde!

9. De allereerste headlineshow van The War On Drugs (2015)
dtrh15
Foto door Paul Thijssen

De show van The War On Drugs op Down The Rabbit Hole was voor de heren uit Philadelphia hun eerste headlineshow ooit. Tijdens de set kleurde de lucht boven de Groene Heuvels van Beuningen vuurrood. Een perfecte setting voor ‘Red Eyes’.

10. Waar is het feestje? Op de Desperados partyboot! (2015)

DTRH desperados

Heineken deed in 2015 zijn intrede als sponsor. Dit bracht naast nieuw festivalbier ook Desperados naar het festival en daarmee een heuse Desperados partyboot. Vooral dat laatste werd met open armen ontvangen. Het hele weekend was de boot afgeladen vol met springende mensen en Desperados-ballonnen. Naast een hoop watergevechten werd er vooral gigantisch veel gedanst op sets van onder meer Spacekees en Jiggy Djé.

11. Fresku’s Kreeftenkerk (2016)

 

Fresku

De Eindhovense rapper Fresku heeft niet alleen de eer om de grootste tent te openen, maar hij krijgt ook de kerk tot zijn beschikking. Samen met de evenementenkok Amaro zet Fresku elke festivaldag een dinershow neer in de ‘Kreeftenkerk’ en biedt zelfs een verrassingsoptreden! Seasick Steve zorgt voor een ware stormloop op de kerk.

12. Artiesten distantiëren zich van BREXIT (2016)
DTRH16 PJ Harvey
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De ochtend voordat het festival losbarst, staan de kranten bol: de meerderheid van het Verenigd Koninkrijk heeft te kennen gegeven uit de Europese Unie te willen stappen. Diverse artiesten, waaronder Everything Everything, distantiëren zich openlijk tijdens het optreden van deze ‘Brexit’. PJ Harvey doet dit op een tikkie dramatische – maar o zo eigen – manier. Ze draagt het beroemde vers ‘No Man Is An Island’ voor, om vervolgens het wrange ‘Glorious Land’ in te zetten.

13. Kussengevecht van FeestDJ Ruud (2016)

In 2015 stond Wilde Haren nog op de partyboot, in 2016 heeft het een eigen stage in een schuur. En niemand minder dan FeestDJRuud is geboekt voor een feestje. Wie zich ’s nachts naar de schuur begeeft, krijg bij de ingang een kussen aangereikt. Wat volgt, is een uitzinnige én pluizige menigte.

14. Modder, modder en nog eens modder (2016)

DTRH 16 challenge moddergooien

De weergoden deden er alles aan om het weekend in het water te laten vallen, maar het festival kon er enkel om lachen. Wachtrij bij de pendelbus? De gemiddelde festivalbezoeker lijkt het niet te deren. Modderig terrein? Dat is alleen maar leuk met je regenlaarzen aan. Het was weer één groot feest in Beuningen in 2016: Down The Rabbit Hole vierde op grandioze wijze haar derde editie.

15. Afzeggingen van Anderson. Paak en Massive Attack 2017


Hoe de vierde editie zal verlopen, weet nog niemand. Maar één ding is zeker: het programmeren loopt nog niet van een leien dakje. In februari 2017 kondigde de organisatie aan dat zowel Massive Attack als Anderson .Paak deze zomer niet op Down The Rabbit Hole zullen staan. Een afzeggende headliner! Balen natuurlijk, maar gelukkig verzekert Anderson .Paak ons van zijn aanwezigheid op de lustrumeditie in 2018. Feest!

Down The Rabbit Hole 2017


Down The Rabbit Hole wordt in 2017 voor de vierde maal georganiseerd, wederom op locatie De Groene Heuvels, Beuningen. Het weekender festival vindt plaats van 23 tot en met 25 juni 2017, een weekend vol festivalgeweld: Glastonbury, Tinderbox, Hurricane & Southside én Roskilde vinden tegelijk plaats. Afgelopen jaar is Down The Rabbit Hole uitgeroepen tot Mooiste Festival van 2016. Ben je nog niet eerder in het konijnenhol gesprongen? Check dan ons festivalrapport van de 2016 editie.
Op onze programmapagina van Down The Rabbit Hole 2017, lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor dit festival. Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Wil je alvast de tot nu toe bevestigde artiesten beter leren kennen? Check dan onze Spotify-afspeellijst hieronder!