Opwarmen voor Pinkpop en Rock Werchter 2017: Kings Of Leon

Foto: Stephan Flad/Lollapalooza Berlin 2016

Vorige maand is de WALLS Tour van Kings Of Leon in Europa van start gegaan, uiteraard naar aanleiding van het nieuwe studioalbum. De familie Followill geeft hierbij alvast een voorproefje van de shows op onder andere Pinkpop en Rock Werchter. Sinds gisteren is ook de eerst festivalshow van 2017 een feit. Toen stonden ze op Okeechobee Music & Arts Festival in Florida. Benieuwd wat je kunt verwachten en niet bang voor spoilers? Lees dan vooral verder.

Veel nieuw materiaal

Er staan er meer dan 25 nummers op de setlist. Hiervan is zo’n 25% afkomstig van het nieuwste album. Dat betekent dat je bijna de hele plaat live kunt horen. Yes! Het aandeel van het vorige album, Mechanical Bull, is wel enorm gedaald. Gelukkig mogen ze op de festivals vaak nog iets langer spelen, dus maak je keel maar alvast warm.

Hitjes, hitjes en nog meer hitjes

We kunnen weer vol op meezingen. ‘Sex On Fire’, ‘Molly’s Chambers’ en ‘Radioactive’ staan tot nu toe op iedere setlist. Eindigen doen ze niet met ‘Use Somebody’, maar met het openingsnummer van het laatste album: ‘Waste A Moment’.

Beginnen met het einde

Waarom beginnen met ‘het begin’? Daar hebben de mannen van Kings Of Leon maling aan. Zij starten gewoon met ‘The End’, van album Come Around Sundown. “This could be the end”, zingt Caleb. Gelukkig is het dat in dit geval niet.

Zowel de band als het podium is kleurrijker

Het moet gezegd worden: zowel de mannen als het podium zijn kleurrijker als voorheen. De lichten op het podium hebben meer kleur en de band is vrolijker gekleed. Ook Caleb durft zowaar een paar zinnetjes tegen het publiek te spreken. Publieksinteractie, een mooie vooruitgang.

Kings Of Leon is eigenwijs

Ondanks het toegeven aan de hitjes houden de heren de poot ook stijf. Drie maanden geleden vroegen we jullie naar jullie droomsetlist van Kings Of Leon. Maar twaalf van de twintig nummers staan op dit moment op de lijst. Er zijn dus helaas ook veel nummers gesneuveld, maar het goede nieuws is dat de meeste songs uit de top tien het wel overleefd hebben.

Verrassend einde van ‘WALLS’

Als je de hele tour naar een album hebt vernoemd, wat op zijn beurt ook weer een song is (volg je hem nog?), moet je wel uitpakken bij het spelen van titletrack ‘WALLS’. En dat hebben ze begrepen, want ‘WALLS’ is een mooi moment middenin het optreden. Het heeft een stevig en opzwepend einde gekregen wat ze erg goed staat.

Optimaal opwarmen

https://www.youtube.com/watch?v=RByvs6oCS08

Optimaal opwarmen doe je natuurlijk met een registratie van het concert. Afgelopen november stonden ze nog in het Luxor Theater in Rotterdam voor MTV World Stage. Een ideaal voorproefje voor komende zomer, enjoy!