Roskilde laat bierprijs 35% dalen

Photo: Joeri Swerts/Roskilde 2016

Je leest het goed. In tegenstelling tot het leeuwendeel van de festivals laat Roskilde haar bierprijs dalen. Voor 24 pintjes betaal je zo’n €15,-.

In pre-sale krijg je 35% korting op je bier, op het terrein zelf nog steeds 23%. 24 pintjes krijg je zo voor amper €15,-. Het festival doet dat, vreemd genoeg, om het milieu te helpen. Op Roskilde mag je namelijk je eigen drank meebrengen, maar buitenlandse drankverpakkingen kunnen niet gerecycleerd worden. Omdat de festivalgangers moord en brand schreeuwen bij pogingen de eigen dranktoevoer in te perken, gooit de organisatie het over een andere boeg. Goedkoop bier moet de concurrentie aangaan met buitenlandse drank om de afvalberg te verkleinen.

Roskilde 2017

Foto: Wikimedia

Roskilde Festival is een groot festival wat plaatsvindt in de gelijknamige plaats Roskilde in Denemarken. Dit jaar wordt het festival gehouden van 24 juni tot en met 1 juli. Dat is tegelijkertijd met Rock Werchter en enkele weken na Pinkpop, Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. De kans dat namen worden gedeeld is daarom zeer groot. Afgelopen jaar stonden onder andere LCD Soundsystem, Red Hot Chili Peppers en Tame Impala op het festival. Tickets kosten ongeveer 270 euro en zijn reeds in de verkoop. Voor meer informatie over het festival zelf en de andere namen, kijk op de website.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2024

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
SZA
Doja Cat
Skrillex
SZA, Doja Cat, Skrillex +64 meer
Tickets Kopen