Op Europe Stage op Sziget vinden we ieder jaar Europese artiesten op het punt van doorbreken. Vandaag kondigt het festival de eerste namen voor het podium aan, met onder meer het Nederlandse Klangstof.

In het totaal maakt het Hongaarse festival twintig namen bekend voor Europe Stage. De Nederlandse vertegenwoordiging bestaat vooralsnog uit Bazzookas en Klangstof. Ook België levert een act af voor Europe Stage. Brutus staat komende zomer op het podium midden op het eiland. Alle aangekondigde acts voor Europe Stage vind je hieronder:

De twintig nieuwe namen voegen zich bij onder andere Kasabian, Major Lazer en PJ Harvey. Ook zijn er een hoop Nederlandse acts op het festival te vinden. Zo kun je deze zomer onder meer De Staat bewonderen in Hongarije.

Sziget Express

Ook dit jaar werken Festival.Travel en Sziget weer samen om een compleet verzorgde treinreis naar het festival te verzorgen. Op 6 of 8 augustus vertrek je vanaf Amersfoort en op 16 of 18 augustus verlaat je Boedapest weer. Het festival vindt plaats van 9 tot 16 augustus. Zie hierboven een mooie impressie van hoe het er aan toe gaan op zo’n treinreis naar Budapest!

De ticketverkoop voor deze treinreis is reeds gestart. Voor een zitplaats leg je € 180,- neer, een economy couchette kost je € 210,- en een comfort couchette gaat weg voor € 230,-.

Tickets voor Sziget

Sziget 2017

Foto: Sandor Csudai/Sziget 2016

In 2017 viert Sziget haar 25e verjaardag. Van 9 tot 16 augustus staat het eiland midden in de Donau volledig in het teken van muziek, theater en het populaire circus. Tickets voor het festival zijn al verkrijgbaar. Een 7-dagenkaart kost je € 299,- en voor € 275,- ben je er vijf dagen bij. Op het festival kun je genieten van optredens van onder meer Kasabian en Major Lazer. Daarnaast zijn ook acts als PJ Harvey en Alt-J op het Hongaarse festival te vinden.

Tickets voor Sziget