EnOp het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: The Libertines op Best Kept Secret 2015. 

Binnen een kleine 24 uur is het zover: Pete Doherty staat in de Melkweg. De frontman van zowel The Libertines als Babyshambles reist af naar onze hoofdstad om zijn tweede soloalbum Hamburg Demonstrations te presenteren. Daarom – om alvast in de stemming te komen – delen wij vandaag het zangtalent van de Brit, dit keer in de vorm van The Libertines. Dus kijk en geniet!

The Libertines

The Libertines is een Engelse rockband met het jaartal 1997 op het geboortekaartje. In 2002 werd de toon gezet met het eerste album Up The Bracket. Slechts twee jaar later was het weer raak en werd het nummer ‘Can’t Stand Me Now’ gedropt. Ook het bijhorende tweede album The Libertines werd door critici lovend ontvangen. Door de drugsverslaving van frontman Pete Doherty, moest de band het echter voor gezien houden. Gelukkig kwamen ze in 2010 in de vertrouwde formatie terug. Een reünieconcert op dubbelfestival Leeds & Reading bracht nieuw leven in de band. Sindsdien is het derde studioalbum Athems For Dommed Youth (2015) en de hitsingle ‘Gunga Din’ verschenen. Op dit moment heeft de Britse formatie enkel festivaloptredens in Engeland staan. Met zowel datums in juli als augustus mogen we blijven hopen op een oversteek.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check dan het Festileaks YouTube kanaal.