In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan een festival van eigen bodem: Paaspop. 

Paaspop in het kort

  • Schijndel
  • 14 – 16 april
  • Specialiteit: wegnemen van heimwee naar het festivalseizoen
  • Pop, rock, drum&bass, reggae
  • 2017: Kensington, Chef’ Special, Doe Maar, Anouk
  • Festivalticket weekend vanaf €109,-

Paaspop, dat zoals de naam al aangeeft elk jaar met Pasen plaatsvindt, vormt de traditionele opening van het festivalseizoen. Zo vroeg in het jaar in je zomertentje liggen kan best zwaar zijn, maar de sfeer op het Brabantse festival maakt dat meer dan goed. Het festival beschikt over maar liefst 10 podia, waar een mix van internationale topacts en (lokaal) talent hun kunsten vertonen. Per jaar is dat goed voor zo’n 50.000 unieke bezoekers.

A post shared by Paaspop (@paaspopfestival) on

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Het programma

Het programma van Paaspop is gevarieerd. Zo is er singer-songwriterwerk van Tom Odell, maar is ook de hardere muziek goed vertegenwoordigd. Reggae en ska komt er van UB40 en de Nederlandse trots Doe Maar, die na het succes van 2016 doorgaan met touren. In de late uurtjes kan er gedanst worden op de muziek van Netsky en Speedy J. Ook de Nederlandse rapscène is aanwezig: Broederliefde, Sevn Alias en Yung Internet zijn erbij in Schijndel.

De locatie

Paaspop
Foto: Paaspop 2016 – Artur Lazar @ Flickfeeder

Paaspop is misschien wel het mooist verlichte festival van Nederland. Een combinatie van New York by night, moderne kunst en de kermis, maar dan met betere muziek. Vul het geheel aan met food trucks en een sfeervol publiek en je hebt een weekend om niet snel te vergeten.

De aftermovie

De Festival Bucketlist
In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!