In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan een grote festivalkoning: Coachella.

Coachella in het kort

  • Indio, California (Verenigde Staten)
  • 14 – 16 april & 21 – 23 april
  • Specialiteit: je grootste festivaldromen waarmaken
  • Pop, rock, dance, hiphop. Eigenlijk alles wat je muziekhartje liefheeft.
  • 2017: Radiohead, Lady Gaga en Kendrick Lamar
  • Festivalticket weekend vanaf ongeveer €376,-

Coachella hoort bij de festival-elite. Heb je nog nooit van dit feest gehoord? Dan heb je onder een steen gelegen. Het festival komt namelijk voor in ongelooflijk veel series, trekt een shitload aan grote beroemdheden en levert jaarlijks een flink aantal legendarische concerten op. En dat allemaal in een Amerikaanse woestijn. Coachella vindt gedurende twee opvolgende weekenden plaats en biedt toegang aan bijna honderdduizend bezoekers. Naast muziek kun je hier ook terecht voor een flinke dosis bijzondere kunst en natuurlijk ook de grootste modetrends van het jaar; het festival staat erom bekend een toonaangevend evenement te zijn in de modewereld.

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Het programma

Coachella weet ieder jaar de grootste namen naar de woestijn te trekken. Prince, Daft Punk, (een hologram van) Tupac, AC/DC en Paul McCartney; zomaar een greep uit de rijke geschiedenis van van het festival. Ook komende editie is er één voor de boeken. Met Radiohead, Kendrick Lamar en Lady Gaga (die de zwangere Beyoncé vervangt) staan er wederom drie grootse headliners op de poster. Maar bij Coachella draait het niet slechts om de top. Ook ‘kleinere’ acts als The xx, Bon Iver, Lorde, Justice en onze eigen Martin Garrix zijn er dit jaar bij. Wil je het zand in je schoenen dansen? Dan zijn onder meer Dillon Francis, Bonobo, DJ Snake, Porter Robinson & Madeon, KAYTRANADA en DJ Khaled er voor je. Nieuwe bandjes ontdekken? Check dan even de allerkleinste letters op het affiche. Maar staar je niet blind op het programma: gastoptredens kunnen je ook verrassen!

De locatie

Tja, een festival in een woestijn. Niet echt ideaal zou je zeggen. Toch biedt deze unieke locatie een prachtige sfeer. Twee weekenden in het jaar transformeert de lege zandvlakte tot een walhalla voor muziek, kunst en mode. Mooie podia en te gekke kunstwerken positioneren zich tussen de palmbomen. Tel daar nog dat legendarische reuzenrad bij op. Een flinke rekensom, maar de uitkomst is het allemaal waard!

De aftermovie

De Festival Bucketlist
In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
DELEN
Thijs
Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.