#009: Colours of Ostrava in Tsjechië, een kleurrijk paradijs op een filmische achtergrond

bucketlist colours of ostrava

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Colours of Ostrava in Tsjechië.

Colours of Ostrava in het kort:

  • Dolní Vítkovice, Ostrava, Tsjechië
  • 19 juli – 22 juli
  • Specialiteit: het adembenemende terrein en de lage prijzen
  • Electro, Pop, Reggae, Rock, World Music
  • 2017: Jamiroquai, Imagine Dragons, Norah Jones, Alt-J, Moderat en anderen
  • Festivalticket 4-day: €96,- (inclusief camping: €110,-)
  • Busreis (€139,- met Festival.travel), Trein (vanaf €206,- met Interrail) of Vliegtuig (vanaf €241,-)

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]C[/mks_dropcap]olours of Ostrava is een oase van feestelijkheid en kleur in de keiharde realiteit van handel en industrie. Vier dagen lang vieren bezoekers van alle leeftijden feest op muziek uit alle genres onder het motto “diversiteit verbindt”. Mede dankzij dit nobel streven won het festival verschillende Oost-Europese muziekprijzen en mocht het zich in 2016 volgens The Guardian tot de beste 10 festivals van Europa rekenen.

Het programma

Afbeeldingsresultaat voor Poster Colours of Ostrava 2017

Na de eerste editie van Colours of Ostrava in 2002 is er gelukkig maar weinig aan het festival veranderd. Hoewel de bezoekersaantallen tijdens de afgelopen vijftien jaar zijn gestegen van 8.000 naar 40.000, laat de organisatie zich niet leiden door grootheidswaanzin. Wat andere festivals allemaal uit de kast trekken doet er niet toe; in Ostrava bekennen ze kleur en blijven ze trouw aan hun passie voor gezelligheid en muziek.

Die open houding vertaalt zich ook naar de line-up: alles wat mooi is, is welkom, ongeacht het genre. Zo is haast elk decennium uit de moderne popgeschiedenis vertegenwoordigd op de festivalposter. Wat dacht je van Midnight Oil uit de seventies en eighties, Jamiroquai uit de jaren 90, of Norah Jones uit de zeroes? Daarnaast zorgen onder andere Imagine Dragons en Michael Kiwanuka voor het geluid van nu.

Het terrein

De plek waar Colours of Ostrava wordt gehouden was vroeger vooral gewijd aan mijnbouw en staalfabrieken. Eens per jaar krijgt het terrein een uitgebreide facelift en transformeert het van een kil en grauw industrieterrein naar een kleurrijk decor vol verrassingen. Elk van de maar liefst 24 podia heeft zijn eigen sfeer en stijl, dus je bent nooit klaar met ontdekken. Het contrast tussen fabriek en festival levert regelmatig oogstrelende situaties op. Tussen al het beton verscholen vind je ook genoeg rustige, groene plekjes waar je even van het festivalgeweld kunt bijkomen of van een lekker (goedkoop) hapje of drankje kan genieten.

De locatie


Het Dolní Vítkovice-terrein in Ostrava is in juli the place to be. Na Praag en Brno is Ostrava de derde stad van Tsjechië, dus ook buiten het festivalterrein is er genoeg te beleven. Zowel de Poolse als de Slowaakse grens liggen op rijafstand, dus Ostrava leent zich ook nog eens als uitgangspunt voor een Europese roadtrip.

Ostrava is relatief makkelijk te bereiken met het vliegtuig (vanaf Schiphol), de trein en de auto. Wil je tijdens je reis niet te veel nadenken? Dan kun je ook kiezen voor een georganiseerde busreis van Festival.Travel. Je wordt dan voor de ingang gedropt en zo loop je geen meter te veel met al je zware spullen.

Meer informatie over het festival vind je op de website van Colours of Ostrava.

De aftermovie

Kaarten winnen?

Festileaks geeft deze week twee kaarten inclusief overnachting weg voor Colours of Ostrava. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens doorsturen via het onderstaande formulier. Wij kiezen willekeurig een winnaar, die samen met een vriend of vriendin deze zomer vier dagen lang mag feesten op een van de tofste festivals van Europa!

Meedoen!

Bij het meedoen aan deze actie ga je akkoord met de voorwaarden.

Let op: de winnaar krijgt 2 festival- en campingtickets voor het festival. Er is geen vervoer inbegrepen.

De Festival Bucketlist
In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
[mks_button size=”large” title=”Naar de Festival Bucketlist” style=”squared” url=”http://festileaks.com/festival-bucketlist/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door CzechTourism.

Colours of Ostrava Logo

Colours of Ostrava 2016

Locatie
Tsjechië
Ostrava, Tsjechië
Datum 14-17 juli 2016
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.