‘Ed Sheeran in 2018 weer naar Nederland’

Foto: Ben Watts

Met het mega succesvolle nieuwe album Divide stond Ed Sheeran deze week tweemaal in een stijf uitverkochte Ziggo Dome. Heb je hem daar gemist? Geen paniek: de roodharige zanger kondigde zijn terugkomst aan.

Niets lijkt Ed Sheeran in de weg te zitten op zijn weg naar succes. Hij wordt dan ook standaard warm ontvangen en na afloop van zijn optredens klinkt er niets dan lof.

Zijn concertoptredens dit jaar helaas moeten missen? Begin dan alvast maar met sparen! Ed sloot zijn tweede Ziggo Dome optreden af met de hoopgevende uitspraak: “See you next year!”. Hierdoor zijn de geruchten flink op gang gekomen. Zou het, zien we hem in 2018 weer terug in ons kleine kikkerlandje?

Sheeran gaf onlangs aan dat hij het wel naar zijn zin heeft in Nederland en misschien zelfs overweegt om hier een jaar te komen wonen, dus volledig onverwacht komt het nieuws niet. Wij vragen ons wel af wat voor vorm deze mogelijke terugkeer aan zal nemen. Misschien wel als headliner van een groot festival? Dit jaar headlinet hij immers ook het Glastonbury Festival. Of gaat hij de stadions af?

Ed Sheeran

Foto: Ben Watts

Hij begon ooit als straatmuzikant, maar heeft tegenwoordig een flink aantal hits op zijn naam staan. Dat is ook niet zo gek, want Ed Sheeran heeft het allemaal: een heerlijke stem, een lekker knuffelbaar imago en een uitzonderlijke gave om geweldige popliedjes te schrijven. Sheeran zette in 2005 al zijn eerste stappen in de muziekindustrie, maar bracht pas in 2009 zijn eerste EP uit. In datzelfde jaar stond de roodharige singer-songwriter meer dan driehonderd keer op het podium. Écht doorbreken deed Sheeran pas in 2011, toen hij zijn debuutalbum plus (+) met daarop ‘A-team’ uitbracht. Daarna ging het hard. Hij ging de grootste festivals af, nam een nummer op met Taylor Swift en zong de titelsong van de populaire filmreeks ‘The Hobbit’, om vervolgens weer de studio in te duiken voor zijn tweede album. Mutiply (X) kwam uit in 2014. In datzelfde jaar scoorde Sheeran tevens zijn eerste nummer één-hit met ‘Thinking Out Loud’. Inmiddels is Ed weer drie jaar ouder, en met ‘Photograph’, ‘Castle Of The Hill’ en zijn grootste succes ‘Shape Of You’, ook drie hits rijker. Die laatste twee stonden op zijn nieuwste mega-succes Divide, het album dat momenteel in zijn geheel alle hitlijsten overheerst. Chapeau Ed!