Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Ed Sheeran op Rock In Rio 2015.

De week komt Ed Sheeran de Ziggo Dome en het Sportpaleis in vuur en vlam steken! Sheeran bracht niet zo lang geleden nog zijn derde studioalbum Divide uit en geniet sindsdien van immense populariteit. Het gehele (!) album debuteerde in de hitlijsten op Spotify en nam in tientallen landen de nummer één positie in beslag. En dan blijkt Edje ook live nog eens heerlijk te klinken. Ben jij morgen van de partij? Dan is deze set van de Brit op Rock In Rio 2015 de ideale opwarmer!

Festileaks is deze woensdag ook aanwezig bij Ed Sheeran’s concert in het Sportpaleis in Antwerpen. Wil je daar niks van missen? Voeg ons dan toe op Snapchat! Onze username is gewoon festileaks.

 

Ed Sheeran

Hij begon ooit als straatmuzikant, maar heeft tegenwoordig een flink aantal hits op zijn naam staan. Dat is ook niet zo gek, want Ed Sheeran heeft het allemaal: een heerlijke stem, lekker knuffelbaar en een gave om geweldige popliedjes te schrijven. Sheeran zette in 2005 al zijn eerste stappen in de muziekindustrie, maar bracht pas in 2009 zijn eerste EP uit. In datzelfde jaar stond de roodharige singer-songwriter meer dan driehonderd keer op het podium. Écht doorbreken deed Sheeran pas in 2011, toen hij zijn debuutalbum plus (+) met daarop ‘A-team’ uitbracht. Daarna ging het hard. Hij ging de grootste festivals af, nam een nummer op met Taylor Swift en zong de titelsong van de populaire filmreeks ‘The Hobbit’, om vervolgens weer de studio in te duiken voor zijn tweede album. Mutiply (X) kwam uit in 2014. In datzelfde jaar scoorde Sheeran tevens zijn eerste nummer één-hit met ‘Thinking Out Loud’. Inmiddels is Ed weer drie jaar ouder, en met ‘Photograph’, ‘Castle Of The Hill’ en zijn grootste succes ‘Shape Of You’, ook drie hits rijker. Die laatste twee stonden op zijn nieuwste mega-succes Divide, het album dat momenteel in zijn geheel alle hitlijsten overheerst. Chapeau Ed!

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check dan het Festileaks YouTube