De volledige affiche van Glastonbury 2017 is nog niet bekend, maar organisator Emily Eavis is al druk bezig met de editie van 2020. Er zijn al twee headliners geboekt.

Omdat Glastonbury in 2018 een sabbatjaar neemt, valt de 50e editie in 2020. Een jubileum dat gevierd moet worden, vindt Emily Eavis: “We willen zowel oude als nieuwe headliners hebben. We hebben nog tijd, maar het kan geen kwaad om op voorhand te plannen.”. Ze wou niets zeggen over de twee bands, enkel dat het niet om Pink Floyd ging. Voor 2019 zijn er nog geen acts getekend.

Voor de editie van dit jaar zitten er nog wat verassingen aan te komen. “Volgend jaar is er geen festival, dus proberen we nu zoveel mogelijk acts op de affiche te krijgen. Het worden er twee keer zoveel.” zei Eavis tegen NME. Ze beloofde ook nog enkele grote namen. Om de tiende verjaardag van Park Stage te vieren zullen er verschillende geheime acts spelen. In het verleden speelden onder andere Radiohead en Franz Ferdinand al zo’n ‘secret set’.

Glastonbury 2017

Glastonbury
Foto: Kris Williams

Glastonbury 2017 vindt plaats van 21 tot en met 25 juni op Worthy Farm, Pilton. Dit jaar pronken Ed SheeranRadiohead en Foo Fighters bovenaan het affiche. Net als afgelopen jaren was de vraag naar tickets groter dan het aanbod: het festival was dit jaar in 55 minuten uitverkocht. Diegene die geen ticket hebben weten te bemachtigen, moet geduld hebben tot 2019. Het festival wordt in 2018 namelijk overgeslagen om het terrein rust te geven. Geruchten dat het festival wordt verplaatst werden eerder al tegengesproken door Glastonbury-baas Emily Eavis.

DELEN
Boris
Groot fan van rock, alternative en alles daar in de buurt. Met Werchter in de achtertuin vaste klant op het festival. Geen plek beter dan vooraan op een concert tussen de dolle fans. Bij Bruce en The National gaat het dak er helemaal af.