Muse, Biffy Clyro en meer naar Belfast Vital 2017

Muse
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Belfast Vital zet een goede portie rock op het affiche. Het festival in Noord-Ierland bevestigt zojuist de komst van ondere andere Muse, Biffy Clyro en Nothing But Thieves.

Het draait op 23 augustus in Belfast allemaal om het optreden van Muse, die op deze dag festival-headliner is. Maar het publiek krijgt meer: Matt Bellamy en de zijnen worden namelijk bijgestaan door Biffy Clyro, Nothing But Thieves en Fangclub. Belfast is rocking! Tickets voor deze festivaldag gaan vrijdag 5 mei in de verkoop.

Belfast Vital mag zich gerust in de handjes knijpen met het strikken van Muse. Het is na Reading & Leeds Festival namelijk pas het tweede Europese festival waar de heren optreden. Die festivals kondigden de act bovendien aan als ‘exclusief voor Europa’. Buiten Europa doet Muse voor alsnog alleen Noord-Amerikaanse festivals als Festival d’été, Firefly Music Festival en Lollapalooza Chicago aan.

Muse

Muse is een driekoppige rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbizz (1999) volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry (2001). Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven albums uitgebracht; het laatste album Drones dateert uit 2015. Goed nieuws: een nieuwe plaat van de Britse heren lijkt in de maak.

Belfast Vital 2017

Muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Belfast Vital is een Noord-Iers festival dat – hoe toepasselijk – plaatsvindt in Belfast. Het festival is over meerdere dagen uitgesmeerd, wat betekent dat je voor elke dag een los ticket koopt. De tickets voor de ‘Muse-dag’ (23 augustus) gaan vrijdag 5 mei in de verkoop en kosten een kleine € 60,-. Ben je niet zo’n rocker? Dan is de festivaldag van 26 augustus misschien meer iets voor jou. Dan staan onder andere Tiësto, Clean Bandit en Robin Schulz op de planken. Tickets voor deze dag kosten ongeveer € 52,- en zijn inmiddels al in de verkoop.