De artiesten waren al bekend en daar kwam gister het tijdschema voor Pinkpop 2017 bij. Het puzzelen kan beginnen. Wij lichten de opmerkelijkste puntjes van het tijdschema voor jullie uit.

Geen alternatief voor de headliners

Wie geen zin heeft in Green Day, Kings of Leon of de combinatie Justin Bieber en Martin Garrix kan dit jaar vroeg zijn slaapzakje opzoeken. Waar er in voorgaande jaren nog alternatieven voor de headliners werden geprogrammeerd op Stage Four, lijkt nu de trend van Paul McCartney doorgezet. Sir Paul McCartney wilde vorig jaar niet dat een act gelijk met hem speelde. Zou de rust op het terrein voor de headliner zo goed bevallen zijn dat die lijn wordt voortgezet? Het lijkt er wel op.

Green Day speelt maar liefst twee en een half uur

Foto: Frank Maddocks

Dat Green Day lange optredens geeft is geen geheim. Zo werd afgelopen januari de Ziggodome ook voor 2,5 uur plat gespeeld. Dat zij op Pinkpop ook zo lang gaan spelen is wel een kleine verrassing. Zo stonden ze in 2013 ‘maar’ twee uur op het podium. Om het even in 2017 perspectief te plaatsen. Green Day staat maar liefst twee keer zo lang op het podium als Martin Garrix. Of Billie Joe Armstrong en co. dat gaan volhouden? Check ons concertrapport en deze twijfels worden uit de wereld geholpen.

Vijftien minuten tussen Justin Bieber en afsluiter Martin Garrix

justin bieber

Dat Martin Garrix na Justin Bieber op het podium staat was al bekend na de Pinkpop persconferentie. Dat er weinig tijd is voor een snel toiletbezoekje en om een biertje te halen niet. Natuurlijk zijn het geen twee bands en is een DJ-set zo het podium opgeschoven, maar vijftien minuten tussen twee acts op het hoofdpodium is weinig. Wij adviseren om deze vijftien minuten in te gaan met een plan. Wie van je festisquad mag naar de wc en wie gaat verfrissingen halen. Planning is het sleutelwoord hier.

System Of A Down en Live spelen allebei maar een uur

ss ccccc

System Of A Down en Live, beiden artiesten van formaat. Lionel Richie kreeg vorig jaar nog tien minuten extra maar dat zit er voor deze artiesten niet in. Raar eigenlijk, want Live speelt hun enige festivaloptreden op Pinkpop en System Of A Down krijgt maar liefst anderhalf uur op Rock Werchter.

Wel meer dan een uur voor Gutterdämmerung

Wie wel meer dan een uur krijgt is Gutterdämmerung. Gutterdämmerung is een stille film die met liveband te zien is. Door het hoge rock & roll gehalte staat het ook bekend als ‘The Loudest Silent Movie On Earth’. In de film komen rockhelden als Lemmy Kilmister, Iggy Pop, Slash en Josh Homme voorbij. Op maandag kun je maar liefst 75 minuten genieten van Gutterdämmerung. Als je de film wil zien, dan is laat opstaan geen optie. Om 13.00 wordt de laatste Pinkpop-dag met de Gutterdämmerung afgetrapt.

Pinkpop 2017

Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. Green Day, Justin BieberSystem Of A Down, Martin Garrix en Kings of Leon zijn de grote namen van deze editie.

De prijzen zijn dit jaar ongewijzigd gebleven. Net als vorig jaar leg je € 95,- neer voor een dagticket en € 195,- voor een heel weekend. Ga voor meer informatie naar de site van het festival of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren over Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum.