We worden vandaag wakker met goed nieuws voor Pukkelpop-gangers. Op Bandsintown is te lezen dat The Afghan Whigs komende zomer afreizen naar Kiewit.

Een nieuwe leak voor Pukkelpop dus. Als het The Afghan Whigs het zelfde vergaat als The Shins ligt er goed nieuws te wachten. Eerder verklapte OOR de komst van The Shins en niet veel later werden zij ook door het Belgische festival bevestigd.

Eerder werd The Afghan Whigs al aangekondigd voor NorthSide en Primavera Sound. Daarnaast is de band dit jaar in Trix (Antwerpen), Ancienne Belgique (Brussel) en Paradiso (Amsterdam) te zien.

The Afghan Whigs

The Afghan Whigs is een Amerikaanse rockband uit Cincinnati, Ohio. De band werd in 1986 opgericht en bestond tot 2001. Tien jaar na de break-up was er gelukkig goed nieuws te melden: het zestal kwam weer bij elkaar. Door de reünie waren songs als ‘Gentleman’ en ‘Debonair’ weer op diverse festivalweides te horen. Wanneer The Afghan Whigs op Pukkelpop staat, is er ook een nieuw album uit. In Spades verschijnt op 5 mei en is het eerste album sinds de terugkeer van de band.

 Pukkelpop 2017

Bron: Facebook Pukkelpop
Bron: Facebook Pukkelpop

Pukkelpop 2017 vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 19 augustus 2017, zoals vanouds in het plaatsje Kiewit. Met onder andere Editors, Mumford & Sons, The xx en Bastille zijn de eerste namen van het festival bekend. Ook acts als Ryan Adams en 2ManyDJs vinden we terug op de line-up van Pukkelpop. Afgelopen editie sierden onder andere Rihanna, LCD Soundsystem en Oscar and the Wolf op het affiche van het festival. Een dagkaart kost dit jaar € 99,-. Voor een ticket voor het gehele weekend leg je € 199,- neer. De kaartverkoop is in volle gang. Meer informatie daarover evind je op de website.

DELEN
Stijn
Om mijn persoonlijke tijdlijn niet vol te gooien ben ik lid van de Festileaks nieuwsredactie. Vanuit Nijmegen ben ik bereid heel Europa door te trekken voor festivals.