Festivalconcert

Video: The Chemical Brothers op Woodstock 1999

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: The Chemical Brothers live op Woodstock 1999.

Afgelopen jaar sierden The Chemical Brothers nog de affiches van onder andere Pukkelpop en Sziget, waar ze zonder enige moeite het publiek bij het hoofdpodium van hun sokken bliezen. Maar wist je dat het de heren uit Manchester dit kunstje achttien (!) jaar geleden ook al flikten? In 1999 ging de tot de nok gevulde festivalweide van Woodstock volledig uit z’n dak op de ‘Block Rockin’ Beats’ van de Brothers. Proef de nostalgie en geniet van dit klassieke festivalconcert van The Chemical Brothers!

The Chemical Brothers

Al sinds 1991 zijn The Chemical Brothers een begrip in de dancescene en een vaste waarde op de festivalpodia. De groep kende zijn grootste succes rond de millenniumwisseling, toen festivalanthems als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy Hey Girl’ hoog in de hitlijsten stonden. Tegenwoordig weten de Brothers zich elke tour weer te overtreffen en zich opnieuw uit te vinden. Hoewel er de afgelopen jaren weinig nieuw materiaal is uitgebracht en de setlist vaak ongewijzigd is, is een optreden van The Chemical Brothers nooit saai. Er wordt namelijk flink geïnvesteerd in het visuele spektakel en er ontstaan vaak spontaan verrassende remixen en mash-ups. Daardoor ervaar je de gehele live-show als één lange, dansbare climax.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks Youtube kanaal.

About the author
Boy

Boy

Classics-kenner en Muse-malloot, liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en verdediger van het Limburgs erfgoed. Stikjaloers op iedereen die in een band speelt. Student Psychology & Technology in Eindhoven en slager bij de supermarkt. Maakt maar al te graag de oversteek naar 'het hoge noorden' om de concert-catalogus te spekken.

Add Comment
Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

X