De feestelijke muziek van de Hongaarse band Bohemian Betyars doet het goed op festivals. Een tijdje terug nog in de Melkweg, vandaag op Paaspop. Afgebroken tent gegarandeerd. We speelden Never Have I Ever met de band en dat bracht de gekste en grappigste verhalen naar boven.

Met een gloednieuw album op zak trekken de Bohemian Betyars deze zomer langs een hele hoop festivals. Palágyi Máté, zanger én violist in de band, vertelt ons de meest gênante en hysterische hoogtepunten uit zijn muzikale carrière.

Never have I ever dronken op het podium gestaan

‘Laatst in Barcelona! We hadden verwacht dat er maar tien mensen zouden komen. Vlak voor het optreden hebben we met alle bandleden een fles rum opgedronken. We waren flink dronken toen we het podium opgingen, stond er opeens 800 man in die zaal! Een beetje alcohol past gelukkig wel bij onze muziek.’

Never have I ever een instrument gebroken tijdens een optreden

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

‘Drie keer is mijn viool gebroken. Niet zo gek, het instrument is best kwetsbaar en we spelen punkrock. Tel daarbij op dat je ook dronken bent en dan gaat het weleens fout. Tijdens een optreden in Duitsland is een meisje uit het publiek naar huis gegaan om een viool voor me te halen. In de tussentijd zong ik gewoon de melodie.’

Never have I ever van het podium gesprongen

‘Wel gedaan, maar ik doe het liever niet. Dan liever het publiek in en een circlepit bouwen. ‘Csúszkjál’ van ons nieuwe album Csavargó is daar een perfect nummer voor. Of anders ‘Sinful Needs’, een typisch gipsy-nummer met Hongaarse instrumenten. Lekker vlot en perfect voor een pit.’

Never have I ever de teksten van een nummer vergeten

‘Om de vijf concerten! Zeker ons nummer in gipsytaal. Super lastig om daarvan de tekst te onthouden. Als we het dan toch vergeten dan zingen we meestal gewoon onzin. Net zoals gisterenavond in Barcelona, toen vergat ik niet alleen de tekst maar zelfs de noten die ik moest spelen!’

Never have I ever in een onweersbui opgetreden

‘We waren nog straatmuzikanten. Toevallig was het ook in Barcelona. We speelden in een bar op het strand en het zand vloog in onze ogen en in de instrumenten. We wilden op het strand blijven slapen maar dat kon niet door het weer. Gelukkig konden we bij iemand thuis slapen, daar hebben we mooie vriendschappen aan over gehouden.’

Never have I ever backstage iets gestolen

‘Het is zelfs traditie! Kabels, verkeersborden, zelfs een keer een zwaard. We gaan ook langs de catering en komen terug met tassen vol bier. Eigenlijk is de backstage volledig leeg als Bohemian Betyars langs zijn geweest. De laatste keer in Nederland hebben we niks gestolen, dat moeten we op Paaspop maar goed maken.’

Dit weekend staat de band op Paaspop. Ook zullen ze deze zomer te vinden zijn op het Madness Festival in Rotterdam. Voor meer tourdata check je de site