In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Graspop Metal Meeting in België. 

Graspop Metal Meeting in het kort:

  • Dessel, België
  • 16 juni – 18 juni
  • Specialiteit: scheurende gitaren op het affiche
  • Hardrock, metal
  • 2017: Deep Purple, Rammstein, Scorpions, Evanescence
  • Combiticket: €195,-, dagkaart: €95,-

Het affiche

De line-up van Graspop is sinds jaar en dag een natte droom van de metalfan. Het is dan ook niet zo gek dat bezoekers vanuit heel Europa jaarlijks naar België trekken om het festival te bezoeken. Sinds 2008 komen zo’n 135.000 mensen naar Dessel. Zij werden door de jaren heen gelokt met een aantal van de grootste namen uit de metalscene, denk aan KISS, Black Sabbath, Volbeat, Twisted Sister, Guns ’n Roses en Slipknot.

Het terrein

Drop by the #MetalMarket for the best LPs & CDs! #GMM16

A post shared by Graspop Metal Meeting (@graspopmetalmeeting) on

Het festival werd door de jaren heen dankzij een explosieve groei in bezoekersaantallen een aantal keer verplaatst. Sinds 2009 vindt het festival plaats op De Stenehei. Op het terrein vind je naast muziek ook een hele toffe metal market. Hier scoor je unieke merchandise en zeldzame items van je favoriete bands. Voel je je avontuurlijk? Dan kun je hier ook een piercing laten zetten.

Twee hoofdpodia


Waar het festival tijdens de eerste editie slechts twee podia telde, kwamen er met de jaren een aantal podia bij, inclusief een tweede mainstage. Ja, je leest het goed: Graspop telt twee mainstages, die pal naast elkaar op het terrein staan. Waar je in de tenten vooral zwaardere en experimentele metalbands vindt, zijn de hoofdpodia slim ingedeeld. Optredens op de podia wisselen elkaar vrijwel direct af en de programmering is zo op de doelgroep afgestemd, dat mensen er vaak de hele dag kunnen blijven staan om hun favoriete acts te zien.

De aftermovie

De aftermovie vat het festival perfect samen. Snoeiende gitaren, mensen gehuld in alle soorten merchandise van hun favoriete band en moshpits.

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!