In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan een schitterende onbekende: Electric Castle.

Electric Castle in het kort

  • Bánffy Castle, Bontida (Roemenië)
  • 12-16 juli
  • Specialiteit: de ultieme festivalsfeer bouwen met behulp van heerlijke muziek, technologische snufjes, een prachtlocatie en héél veel kunst.
  • Electronische muziek met enkele uitschieters naar pop, rock en hiphop
  • 2017: deadmau5, alt-J, Paul Van Dyk, Zedd
  • Festivalticket met camping vanaf ongeveer €120,-

Electric Castle organiseert dit jaar pas haar vijfde editie, maar trekt nu al bezoekers vanuit heel Europa. Hoezo ? Het festival creëert een sfeer die geen ander festival zou kunnen creëren. De Roemeense organisatie combineert het schone Transsylvanische kasteel Bánffy Castle met internationale muziek en lokale dj’s. Daarnaast spelen kunst en technologie een belangrijke rol op Electric Castle. Je kijkt je ogen uit op het terrein van het festival!

Het programma

Er mag, zoals gebruikelijk op Electric Castle, veel gedanst worden deze zomer! Met bovenaan het affiche knallers als deadmau5, Paul Van Dyk, Franz Ferdinand en alt-J strikt het festival zoals ook voorgaande jaren weer een trosje heerlijke live-acts. Dat is ook duidelijk een belangrijke factor voor de programmeurs van het festival. De acts moeten een strakke live-show hebben, zodat de prachtige locatie optimaal naar voren komt. Over die live-reputatie beschikken ook Trentemøller, Duke Dumont en Nederlands eigen Noisia. House Of Pain zorgt met ‘Jump’ voor een ouderwets feestje.

De locatie

De locatie van Electric Castle maakt dit festival misschien wel één van de klasbakken van deze bucketlist. Het kasteel, Bánffy Castle, is op zich al behoorlijk indrukwekkend. Voeg daar een aantal toffe stages, liveacts om je vingers bij af te likken en een prachtige aankleding aan toe, en je hebt een droomwereld. Alles wordt uit de kast getrokken om jouw mond open te laten vallen. Je zou eigenlijk ook niets anders verwachten van een festival rondom een kasteel.

De aftermovie

De Festival Bucketlist
In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!