Hoera! Festileaks heeft een webshop geopend. Hier vind je naast festivaltickets en veel praktische campingspullen ook een hoop leuke hebbedingetjes om jouw festivalzomer onvergetelijk te maken. Deze week lichten we echter een minder standaard categorie uit: de muziekwinkel. Deze boeken vinden we bij Festileaks erg tof! 

5. Amy, mijn dochter (€7,99)

Een blik op het leven van Amy Winehouse, die op 23 juli 2011 veel te vroeg kwam te overlijden. Over haar kindertijd, de muzikale invloed van Frank Sinatra en de ontwikkeling van haar unieke sound. Wat dit boek zo bijzonder maakt? Het is geschreven door niemand minder dan haar eigen vader, Mitch Winehouse. De opbrengsten gaan daarnaast naar de Amy Winehouse Foundation, die jonge mensen voorlicht over over alcohol- en drugsgebruik.

Hebben!

4. Doe Maar op de achterbank (€17,95)

Van drugs leveren aan Herman Brood en de Ramones en daarvoor bijna levenslang krijgen in Colombia, naar touren met de Dire Straits, shoppen met de vrouw van David Bowie en een gouden plaat scoren. Het is slechts een kleine greep uit het leven van Wim van Oevelen, tourmanager van Doe Maar. Inclusief inleidend essay van A.F.Th. van der Heijden.

Hebben!

3. Prince (€9.99)

Prince was alom bekend als popidool, begenadigd gitarist en ras-entertainer. Over zijn persoonlijkheid is echter een stuk minder bekend. Matt Thorne ontrafelt dit mysterie aan de hand van songteksten en interviews met ex-Revolutionleden. Een unieke kijk in het universum van man uit Minneapolis.

Hebben!

2. Bruce Springsteen (€25,-)

De laatste jaren zijn er meerdere biografieën van bekende artiesten verschenen. Zo ook van Bruce Springsteen. Wat dit boek echter uniek maakt is het feit dat Bruce het, in tegenstelling tot de rest, zélf heeft geschreven. Openhartig vertelt hij over de gebeurtenissen die zijn beste werken hebben geïnspireerd.

Hebben!

1. McCartney over McCartney (en The Beatles) (€12,99)

Goede vriend Paul du Noyer interviewde die andere Paul over een periode van maar liefst 35 jaar. Over liefde, zijn jeugd in Liverpool en de samenwerking met John Lennon. Zonder een blad voor de mond te nemen vertelt hij over de break van The Beatles, drugsgebruik en de Beatlemania van de jaren zestig. Het eindresultaat is een fascinerend stuk popgeschiedenis.

Hebben!

Benieuwd naar het totale aanbod? Check hier al onze boeken!