Muse lanceert 18 mei nieuwe single ‘Dig Down’

Muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Gloednieuw materiaal van Muse op komst! Op het Twitteraccount van de Britse band valt te lezen dat op 18 mei de single ‘Dig Down’ wordt gereleast. 

Waar de band zijn fans vorige week al lekker maakte met de aankondiging van een nieuwe track, is vandaag de releasedatum bekendgemaakt. Op 18 mei – over precies een weekje – verschijnt de gloednieuwe single ‘Dig Down’. De single is hoogstwaarschijnlijk een voorproefje van de nieuwe plaat waaraan Muse al enkele maanden hard werkt. Hoelang het album nog op zich laat wachten is niet bekend. Gelukkig is er nu een nieuwe single om naar uit te kijken.

Festivalseizoen Muse

Wie deze zomer een festivaloptreden van Muse wil aanschouwen, moet in ieder geval één zee trotseren. Vooralsnog staan de heren tijdens hun Europese festivaltour enkel op Reading & Leeds Festival en Belfast Vital. Is je beurs net wat voller, dan kun je er ook voor kiezen om de ‘grote plas’ over te steken. In Noord-Amerika is het aantal festivaloptredens een stuk talrijker. Zo staat de band onder meer op de planken van Festival d’été, Firefly Music Festival en Lollapalooza Chicago.

Voor iedereen die een reis naar bovengenoemde festivals niet ziet zitten, biedt 2018 misschien uitkomst. Met een nieuw album in de maak hoeven we niet raar op te kijken als de band een grote festivaltour voor 2018 aankondigt.