Tijd om weer eens jullie songtekstenkennis te testen! Deze keer niet Kings Of Leon, Doe Maar of Arcade Fire, maar Pinkpop-headliner Green Day. Ben jij een nitwit of een wandelende tekst-encyclopedie? Tijd om je beste beentje voor te zetten in de nieuwe FestiQuiz!

Green Day heeft natuurlijk een waslijst aan meezingers in het repertoire. Dat mag natuurlijk ook wel na twaalf studioalbums. Of je die teksten wel goed meezingt, dat is natuurlijk de grote vraag. Tijd om dat eens te testen dus. Is jouw Green Day-kennis nog on point? Vul de ontbrekende woorden in op de stippellijnen en scoor die credits!

Green Day

Green Day bestaat 30 jaar en heeft dan ook prachtige (festival)plannen gemaakt. Een jubileum vraagt natuurlijk om een mooi gebaar tegenover de fans. Komt het even goed uit dat de band rondom Billie Joe Armstrong vorig jaar druk in de studio in de weer is geweest! Green Day brengt met Revolution Radio alweer het twaalfde album mee naar de festivals. Ook dit album bevat nummers die de festivalweides op hun grondvesten doen trillen. Bereid je goed voor en zorg dat je ook de nieuwe nummers uit volle borst mee kunt zingen.

De band werd niet alleen aangekondigd voor Pinkpop maar ook voor Hurricane/Southside, Mad Cool en Download Paris. Ook stonden de punkrockers op 31 januari 2017 in de Amsterdamse Ziggo Dome. Lees hier hoe ‘festival-ready’ Billy Joe Armstrong en co zijn voor deze zomer.

 

DELEN
Thijs
Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.