7 dingen die we verwachten van Prophets of Rage op Pinkpop 2017

Prophets of Rage
Foto: Caroline

Ready to rage? Op de slotdag van Pinkpop voorziet Prophets of Rage jou van je dagelijkse dosis assertieve raprock. Festileaks presenteert je 7 dingen die we komende maandag van de Amerikaanse supergroep verwachten.

1. Het beste van drie werelden

Afbeeldingsresultaat voor setlist prophets of rage

Combineer drie wereldbands en vorm één supergroep. Wat krijg je dan? Juist, Prophets of Rage! De band bestaat uit Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk van Rage Against The Machine, aangevuld met rappers Chuck D (Public Enemy) en B-Real (Cypress Hill) en DJ Lord. Bijkomend voordeel: ze kunnen putten uit het rijke oeuvre van alle drie de bands en stellen zo een echte killer-setlist samen!

2. Extra energie voor hun eerste show op Nederlandse bodem


In het buitenland werd Prophets of Rage al vol enthousiasme onthaald. Ze werden daar vooral geprezen om de nieuwe energie die ze in hun klassiekers weten te pompen. De frisse dynamiek tilt de samenwerking naar een hoger niveau. Op Pinkpop krijgen ze voor het eerst de kans Nederland te veroveren en gooien ze er wellicht nog een schepje bovenop. De missie is in elk geval duidelijk: “Make the world rage again!”

3. Een uitzinnig publiek

Prophets Of Rage
Eén ding kunnen we je vast beloven: De Pinkpop-weide gaat schudden op zijn grondvesten! De muziek van Prophets of Rage haalt het beste in het publiek naar boven. De kracht van hun opzwepende raprock werd in 1994 al eens bewezen door Rage Against The Machine: tijdens hun optreden in Landgraaf werd er een aardbeving van 1,0 op de schaal van Richter waargenomen!

4. Afsluiten met festival anthem ‘Killing In The Name’

Saving the best for last. ‘Killing in the Name’ is het ultieme nummer om een festivalset mee af te sluiten. Gitarist Tom Morello zei ooit in een interview met Spin Magazine over de ijzersterke track: “Een show kon goed of slecht gaan, maar als we dit nummer aan het einde speelden, kwamen we altijd als winnaars uit de bus. […] Het was een geweldig gezicht om mensen te zien springen zodra we het laatste refrein instarten.” Dat belooft wat voor Pinkpop. Moshpits gegarandeerd!

5. Een hereniging met Zack de la Rocha?

Okee, misschien is het valse hoop, maar hoe vet zou het zijn? De enige échte leadzanger van Rage Against The Machine, op het podium in Landgraaf! Tijdens de allereerste show van de Prophets afgelopen jaar lieten ze hun fans al weten: “Er is altijd een plekje vrij voor Zack”. Bassist Tim Commerford zei daarna in een Q&A-sessie op Reddit over de mogelijke reünie: “Als ik een fan van Rage Against The Machine was, zou ik zeker weten de shows gaan bezoeken, want wie weet mis je iets.” Of het ook echt gaat gebeuren? We wachten in spanning af!

6. Een tribute aan Chris Cornell?


De muziekwereld kan soms klein zijn. Die driehoeksverhouding tussen de ‘voorouders’ van Prophets of Rage is al ingewikkeld genoeg, maar de koek is daarmee nog niet op. Toen leadzanger Zack de la Rocha in 2000 Rage Against The Machine verliet, gingen de overige leden samen met Chris Cornell verder onder de naam Audioslave. Laat dat nou net die Chris Cornell zijn die ons recentelijk is ontvallen. Het zou daarom maar al te goed kunnen dat de Prophets een eerbetoon gaan brengen aan de grootmeester van de Grunge. En wat is nou een betere plek dan de heilige grond van Pinkpop?

7. Een gastoptreden van Dave Grohl?

Nog even over die kleine wereld: wat zou je doen als Dave Grohl in het publiek zat bij een van je shows? Inderdaad, je sleurt die Foo Fighter het podium op en geeft hem een gitaar! En ja, en we weten allemaal dat Dave nog wat goed te maken heeft op Pinkpop… 😉

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy