In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Sea Dance Festival

Sea Dance Festival in het kort:

  • Jaz Beach, Budva, Montenegro
  • 13 – 15 juli 2017
  • Specialiteit: de locatie
  • Dance, electro, pop, hiphop, drum ’n bass, dubstep, e.d.
  • 2017: Sean Paul, Fatboy Slim, John Newman en meer
  • Festivalticket weekend: €50,19

Sea Dance festival is een pareltje dat onderdeel is van EXIT Festival. Het festival wordt jaarlijks gevierd op het chique Jaz Beach, een strand aan de Adriatische Zee. Daardoor waan je je in een heus zwemparadijs, maar tegelijkertijd ook in een wereld vol muziek. Je vliegt van de waterglijbaan zo naar de Main Stage. Het is dan ook niet voor niets dat het festival in haar tweede levensjaar al de European Festival Award voor ‘Best Medium-Sized European Festival’ won.

 

Het programma

Sea Dance staat niet bekend om de dikke vette headliners, maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt. Het festival boekt ieder jaar perfecte muziek voor het ultieme vakantiegevoel. ‘Zon, strand en dansen.’ Met die gedachte worden ieder jaar acts als Jamiroquai, Underworld, The Prodigy, Rudimental en Skrillex geboekt. Dit jaar zijn onder meer Fatboy Slim en Sean Paul de grote namen op het affiche.

Het terrein

Het festival heeft twee grote stages en drie kleine podia. Het hoofdpodium biedt ruimte voor zo’n dertigduizend bezoekers. Door de ligging aan het water is het een fotogenieke stage. Daarbuiten bestaat het Sea Dance Festival nog uit de Dance Paradise Stage, de Reggea Stage, de Silent Dance, Latino Stage, een Cinema en de CHILL Zone. Genoeg te beleven dus. Tel daar de nodige wateractiviteiten en een vol randprogramma bij op, en je hebt een heerlijke vakantie!

De locatie

Sea Dance Festival

Sea Dance ligt aan de Adriatische Zee. Eigenlijk zelfs voor een gedeelte in de zee. Dat is natuurlijk een prachtlocatie op zich. Maar het landschap van Montenegro maakt de locatie nog mooier. Sea Dance Festival is iets minder dan 2000 kilometer verwijdert van Utrecht, maar het festival is de lange rit absoluut waard. Sea Dance staat in de Top 10 beste Europese zomerfestivals van Forbes Magazine, en dat vinden we terecht.

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
DELEN
Thijs
Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.