In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Sziget Festival.

Sziget in het kort:

  • Boedapest, Hongarije
  • 9 – 16 augustus 2017
  • Specialiteit: één groot feestje bouwen
  • Rock, pop, indie, electro, hiphop, dance
  • 2017: P!nk, Kasabian, Major Lazer, Macklemore & Ryan Lewis, Flume
  • Festivalticket weekend (incl. camping): €325,-
Sziget moet niet alleen op je festival bucketlist staan, maar eigenlijk ook gewoon op je algehele bucketlist. Een weekend Sziget vergeet je namelijk van je leven niet. Het festival wordt jaarlijks gehouden op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Die prachtige locatie maakt het festival al een vakantie op zich. Maar dat niet alleen. Sziget boekt jaarlijks een heleboel toffe acts en trekt daarmee bezoekers vanuit alle hoeken van onze aardbol. Feest staat absoluut centraal op dit grote festijn. Sziget is dus geschikt voor vrijwel iedereen die van een biertje houdt!

Het programma

Zoals we al zeiden: Sziget draait om feest. En dus ook de line-up. Ieder jaar strikt het festival grote dance-acts, bekende pop-acts en grote rockbands, zodat de ruim 400.000 bezoekers flink uit hun dak kunnen gaan. Voorgaande jaren zorgden onder andere Muse, Robbie Williams, Prince, The Prodigy, David Bowie, Oasis en Rihanna voor dat feest. Dit jaar is de eer aan onder meer P!nk, Wiz Khalifa, Kasabian, Macklemore & Ryan Lewis, The Chainsmokers, Major Lazer en Dimitri Vegas & Like Mike.

Het terrein

FestiQuiz

Het Sziget festival is een paradijs waarin je mooiste dromen werkelijkheid worden. In iedere uithoek van het Hongaarse eiland valt wel iets te beleven. Overal is kunst te vinden en is er ruimte voor randprogrammering en andere activiteiten. Het festival heeft ook een behoorlijk aantal podia. Zo zijn er stages voor jazz, blues, wereldmuziek, film, circus, theater en dans. Een potje schaken? Een hevige discussie voeren? De nieuwste mode-trends checken? Ook dat kan allemaal op het eiland der wonderen!

De locatie
Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Sziget Festival ligt in het mooie Boedapest, niet de slechtste locatie. Daarom komen ook veel bezoekers een paar dagen eerder naar het festival om de Hongaarse hoofdstad op stelten te kunnen zetten. Het festival zelf wordt gehouden op het Óbuda-eiland, dat in de grote rivier de Donau ligt. Normaal gesproken functioneert het eiland als een rustig wandelpark in een drukke stad, maar één keer per jaar wordt het Óbuda-eiland omgetoverd tot feestparadijs.

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
DELEN
Thijs
Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.