Precies 1 jaar geleden trad Britse rockband Coldplay op als één van de headliners van Glastonbury. Voor dit optreden maakte ze een bijzondere wijziging in de setlist.  Er werd een ode gebracht aan Viola Beach. De vierkoppig Britse indieband werd steeds bekender in Engeland. De wereld was dan ook geshockeerd toen de band om kwam in een tragisch auto ongeluk.

Coldplay had de rest van de tour standaard het nummer ‘Heroes’ van de eerder dat jaar overleden David Bowie op de setlist staan. Christ Martin gaf aan zeer geraakt te zijn door het ongeluk. ‘Over 20 jaar hadden zij hier kunnen staan, misschien geeft dit wat gerechtigheid’, sprak hij, waarna Viola Beach’s ‘Boys That Sing’ in werd gezet.

Viola Beach

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Viola Beach was een Britse indie-band die in 2013 werd opgericht. Op 13 februari 2016 kwamen alle leden van de band om het leven, toen ze met hun tourbus in een kanaal belandden na een optreden in Zweden. Hun debuutalbum was ten tijde van het ongeluk nog niet uitgebracht, maar volgde alsnog in juli. Het behaalde de eerste plaats in de UK Album Chart.