Zelfs mensen met twee rechterhanden kennen de struggle van kapotte festivalspullen. Sommige items zijn nou eenmaal gemaakt om een snelle en pijnlijke dood te sterven. En nee, dat ligt zeker niet aan ons. Dat een zonnebril het einde van het festivalweekend niet haalt is nou eenmaal zekerder dan dat de zon opkomt. Omdat we het allemaal herkennen: de zeven spullen die altijd kapot gaan tijdens een festival.

1. Je zonnebril


We noemden hem al, dus we kunnen er net zo goed mee beginnen: zonnebrillen. Vooral diegene die zich aan een goedkoper model waagt moet zich het moment herinneren dat het pootje afbrak.. nadat je erop was gaan zitten. Of die keer dat je besloot met dat ding in de moshpit te gaan.. weg was ‘ie! Scheelt dat je voor een paar euro zo weer een ander kek model scoort.

2. Je (goedkope) tent


We snappen het, wij geven het geld ook liever uit aan bier. Maar toch, investeren in een goede tent is een noodzakelijk kwaad. Niks vervelender dan na een flinke regenbui je tent om te moeten dopen tot de Titentic.

3. Je campingstoeltje


Hoe de vissers het doen, Joost mag het weten (en waarschijnlijk blijft ook hij je het antwoord schuldig). Die vervelende vissersstoeltjes die – zeg nou zelf – helemaal niet lekker zitten, overleven het weekend maar zelden. Nee, het ‘luxe’ model dan, met armleuningen! Giller! Kudos x 100 voor de persoon die een uur in dat ding zit zonder dat ze afbreken.

4. Je luchtbed


De duivel komt in vele vormen, zo ook in de vorm van een luchtbed. Denk je na een ruig Coldplay concert eindelijk te kunnen slapen, lig je binnen no-time op de harde, koude grond. Aan dat leed kan zelfs Chris Martin niets meer doen.

5. Je poncho


Als je écht voorbereid wil zijn op regen, dan koop je een goede regenjas. De poncho is eenmalig, scheurt sneller dan Max Verstappen (zelfs in de regen ja) en is to say the least niet echt fashionable.

6. Je partytent


Een eendagsvlieg heeft een beter toekomstperspectief dan een partytent. Na vele wilde nachten en brakke ochtenden heeft de tent immers geen functie meer. En bovendien, de discussie wie het gevaarte mee naar huis neemt is ook zo’n gebed zonder einde. Nee hoor, lekker laten staan. Of beter nog: collectief de vernieling in helpen.

7. Je bankrekening


Het is natuurlijk niet echt een ding. Maar toch, als er íets kapot gaat in een festivalweekend dan is het je bankrekening. DUO, kom er maar in!

FestiShop to the rescue!

Nou hebben wij een oplossing voor (bijna) al je problemen, en dat is de FestiShop. Bij ons koop je een stevige zonnebril met de alure van Audrey Hepburn, en een tent waarmee je de Mount Everest kan beklimmen. Is dit lijstje opeens niet meer zo herkenbaar.

Naar de FestiShop!