Morgen is het zover: Linkin Park op Rock Werchter. Het Amerikaanse zestal laat voor de tweede keer haar kunsten zien op de Belgische weide en sluit de zaterdag af zoals niemand dit kan. Niet bang voor spoilers en voorpret? Lees dan verder. Dit zijn de 8 dingen die we van de band verwachten op Rock Werchter.

1. Een tijdloze traktatie…

Tijd is een illusie. Althans, dat doen de nummers van Linkin Park je beslist denken.  Klassiekers als ‘In The End’, ‘Numb’ en ‘What I’ve Done’ zijn na release nog steeds terug te vinden in de grote muzieklijsten. Je luistert er gemakkelijk de gele dag naar, maar een zaterdagavond-slot midden in de festivalzomer is toch wel heel speciaal. Ready or not, de nostalgie komt jouw kant op!

2. …in een vernieuwend jasje

Met het nieuwe studioalbum One More Light in de rekken is het vanzelfsprekend dat ook het recent geschreven werk de aandacht krijgt. Zo kunnen we een zestal nummer verwachten van het album, waaronder ‘Heavy’. Of Kiiara voor het optreden aanwezig is lijkt ons zeer onwaarschijnlijk. In plaats daarvan kunnen we een ietwat ruigere versie verwachten. Om nog maar te zwijgen over de mogelijkheden om als publiek kei-hard mee te zingen!

3. Met die experimentele genre cocktail…

Al sinds de eerste platen weet Linkin Park meerdere muziekgenres met de rauwe rock te mixen. Het ene moment spit Mike Shinoda de nodige Fort Minor lyrics van het podium, waarna enkele minuten later Chester Bennington de metalzang inzet. Owja, en draaitafels. Die kun je ook verwachten.

4. …is het al een feestje opzich

Ook op visueel vlak worden de zintuigen van her naar der geworpen. Met de introductie van elektronische beats in de set komt namelijk een pittig staaltje lichtshow jouw kant op! ‘ One More Light’.

5. Naast powerhouse ook mello-meezingers

Er zijn tal nummers waar flink wat power achter zit. Zo ook de bloedstollende song ‘Crawling’. Het nummer won zelfs een Grammy voor het beste hard rock nummer. Deze tour is de hit echter in een ander sausje gedoopt en wordt de zang begeleid door een gevoelig pianospel. Mozart-fication noem je zoiets.

6. Ook ben je zeker niet alleen

Het is natuurlijk niet voor niets dat een band als Linkin Park een Werchter van dit kaliber headlined. Met een slot lang na bedtijd staat de weide dus logische wijs vol. Een plekje vooraan is enkel weggelegd voor de échte strijders onder ons.

7. Chester Bennington mét shirt?

De weersverwachting laat het nog even aan de verbeelding over. Meer neerslag dan vorig jaar gaat er gelukkig niet vallen, maar misschien wel genoeg voor Chester om zijn shirt aan te houden. Vooralsnog weten we dat de zanger van start gaat mét kleding, maar waar het na een tiental nummers is gebleven? Niemand die het weet. Valt de singnature move van de zanger dan toch in het water?

8. Simpelweg één groot spektakel

Laten we gewoon eerlijk zijn, het wordt een geweldige show! Of je nou één uit de horde aan fans bent of net The Slope af komt rollen. Met een duizendtal Rock Werchter-gangers en een energieke band gaan we een memorabele avond tegemoet. Enjoy!