Aangescherpte beveiliging op o.a. Pinkpop, Rock Werchter en Pukkelpop

Na een jaar met helaas veel terreuraanslagen, hebben verschillende festivals hun beveiliging aangescherpt om de veiligheid van de bezoekers nog meer te garanderen. Onder andere Pinkpop, Rock Werchter en Pukkelpop zullen extra maatregelen nemen om hun festivals veilig te houden voor iedereen.

Met het oog op de aanslag in Manchester tijdens het concert van Ariana Grande, zijn de grote festivals druk bezig om tijdens het festivalseizoen veiligheid te kunnen garanderen. Er zijn tenslotte duizenden bezoekers op het festival aanwezig. Naast de standaard maatregelen zoals rugzakcontroles en metaaldetectiepoortjes, zal er op Rock Werchter dit jaar een extra grote veiligheidszone rondom het festivalterrein zijn, aldus VTM Nieuws. Ook Pukkelpop neemt extra maatregelen: er zou een vliegverbod aangevraagd zijn voor boven het festivalterrein. Op Pinkpop is er al een soortgelijk vliegverbod. Daarnaast besteedt Pinkpop 1 miljoen euro van het budget aan de beveiliging van het festival, vertelt festivalbaas Jan Smeets tegen RTL Nieuws.

Festivalorganisator MOJO Concerts laat ook aan RTL Nieuws weten dat zij sinds de aanslag in Manchester ook meer maatregelen hebben genomen. Op Down The Rabbit Hole, North Sea Jazz en Lowlands zal dit jaar nog meer beveiliging aanwezig zijn.

Bron: RTL Nieuws / VTM Nieuws

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2017

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 23-25 juni 2017
Tickets Niet meer beschikbaar.