Vandaag staat Amber Arcades op Best Kept Secret 2017. Onlangs bracht de Nederlandse band een nieuwe EP uit, Cannonball. Het verhaal van frontvrouw Anne-Lotte is vooral bijzonder, na jarenlang trouwe bezoeker te zijn staat ze nu zelf op de planken.

‘Ik ben vaak bezoeker op Best Kept Secret, dus het is zó vet om er nu als artiest te staan. Zeker tussen namen als Jenny Hval, Mitski, Chris Cohen en Real Estate. Er zijn ook voordelen voor ons: we kunnen de hele dag backstage, gratis drinken én gebruikmaken van een schone dixie.’

Je hebt ervaring met het festival. Heb je mooie herinneringen?

‘In 2014 was ik er als bezoeker, een vriend van me is goed bevriend met Franz Ferdinand en had backstagepasjes. Een top avond gloorde, alleen dat werd het niet. Door een medicijnkuur dronk ik voor het eerst sinds een jaar weer alcohol. Uiteindelijk heb ik tien keer aan de drummer van Franz Ferdinand gevraagd of hij in een band speelt. Ik vergat zijn antwoord, en stelde de vraag gewoon opnieuw. Ik hoop dat de medewerkers backstage me niet herkennen.’

Benader je Best Kept Secret anders dan een eigen show?

‘Zeker. We spelen bijvoorbeeld andere nummers. Tijdens een zaalshow komt het publiek echt voor ons, dan durf je rustige en intieme nummers te spelen. In een zaal krijgen we de volle aandacht. Sommige van onze nummers moet je zes keer luisteren voor ze blijven hangen. Neem ‘Perpetuum Mobile’, van ons laatste album, dat zouden we niet snel op een festival spelen. Wat dat betreft is onze EP Cannonball beter, dat is een mix van toegankelijk en intiem.’

Dit jaar openen jullie Stage Two. Mooie plek?

‘Ik vind een spot in de middag voor nu super fijn. Vorig jaar op Green Man sloten we een podium af, op een andere stage deden Belle & Sebastian dat. Stonden er natuurlijk veel minder mensen bij ons. En nog beter: onze muziek past wel bij een zonnige middag.’

Amber Arcades opent vandaag om 15:45 Stage Two. Wie geen genoeg krijgt van de band, kan ze nóg een keer zien tijdens een intieme sessie van 3voor12.

Best Kept Secret 2017

Dit weekend vindt de vijfde editie van Best Kept Secret plaats. Onder meer Radiohead en Arcade Fire staan op het affiche. Momenteel zijn er nog enkel kaartjes voor de vrijdag te koop tegen een bedrag van € 79,- (excl. servicekosten). Meer informatie vind je op de website van het festival of op onze programmapagina. Op ons forum heb je de mogelijk om mee te discussiëren over alles wat Best Kept Secret ademt.