Foo Fighters-fans, jullie hebben een nieuwe dag om naar uit te kijken: 15 september. Dan komt het nieuwe album Concrete And Gold uit.

Het nieuwe album van de Amerikaanse band wordt geproduceerd door Greg Kurstin. De producer was eerder al betrokken bij Adele’s ‘Hello’ en won vier Grammy awards. Het nieuwe album van Foo Fighters klinkt ”alsof Motörhead een interpretatie geeft van Sgt. Pepper… of zoiets,” aldus frontman Dave Grohl.

Met ‘Run’ heeft het publiek al een voorproefje van het nieuwe album gekregen. Heavy riffs en mooie harmonieën zijn de ingrediënten voor het nieuwst album van Foo Fighters. Een album om naar uit te kijken dus!

Foo Fighters op festivals

Foo Fighters is dit jaar op veel festivals te vinden. In de Benelux wordt Rock Werchter aangedaan. Daarnaast staan festivals als Roskilde, NOS Alive en Mad Cool Festival op het programma. Pinkpop ging niet door dit jaar, ondanks dat het Limburgse festival dichtbij was. Het management rondom Dave Grohl en co. had zich vergist in de datum van Pinkpop.

Dat we op al deze festivals nieuwe muziek mogen verwachten, wordt wel duidelijk door de afgelopen festivaloptredens. Op het IJslandse Secret Solstice kwam niet alleen ‘Run’ voorbij. Ook hoorden de bezoekers voor het eerst ‘The Sky is a Neighborhood‘. Meteen daar na speelde de band het gloednieuwe nummer ‘La Dee Da’. Natuurlijk speelt de band ook hits als ‘All My Life’ en ‘My Hero’. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Foo Fighters

De Amerikaanse rockband rondom Dave Grohl werd opgericht in 1994. Het album Sonic Highways (2014) is hun meest recent uitgebrachte plaat. De band had een grote tour gepland ter ere van het nieuwe album, maar het liep allemaal even anders dan verwacht. Tijdens een optreden in Zweden (juni 2015), brak frontman Dave Grohl  zijn been door een ongelukkige val van het podium. De Europese tour werd geschrapt, maar een maandje later kon hun Amerikaanse tour toch doorgang vinden. Eind november 2015 kwam Foo Fighters onverwacht met de EP Saint Cecilia op de proppen. Gelijktijdig groeiden de geruchten over een mogelijke break-up, maar daar blijkt tot vandaag de dag (gelukkig!) nog niks van waar.