Met Oscar and the Wolf op het affiche van Down The Rabbit Hole fantaseert menig festivalbezoeker alweer over de setlist. Afgelopen woensdag hebben jullie met FestiTinder laten weten welke nummers van Max Colombie jullie het liefst horen. De vijftien meest gekozen nummers vormen samen de Droomsetlist van Oscar and the Wolf. Nu is het de hoogste tijd om de uitslag te bekijken!

15. ‘All We Want’

We beginnen de setlist met de #15. Een nummer afkomstig van EP Collection en voor het laatst live gespeeld in 2012. Wellicht dat Max meeleest en nu toch overtuigd is de track weer op de setlist te zetten?

14. ‘Freed From Desire’

‘Freed from Desire’ werd uitgebracht in oktober 1996 als de eerste single van het eerste album Come into My Life van de Italiaanse zangeres Gala. Het werd een Europese hit. In 2014 stofte Colombie het Italohouse-nummer af en maakte het een vast onderdeel van live-optredens tot eind 2015.

13. ‘Moonshine ‘

Op de 13e plaats vinden we wederom een nummer afkomstig van de EP Collection. Hoewel ‘Moonshine’ al diverse keren in de Nederlandse zaalshows werd gespeeld, heeft de track een Nederlandse festivalsetlist nog niet gehaald. Zullen we getrakteerd worden op een primeur tijdens Down The Rabbit Hole?

12. ‘Bloom (Oh My Baby)’

‘Bloom (Oh My Baby)’ is een tergend langzaam nummer en het nodigt daarmee iedereen in het publiek uit om de woorden met Max mee te zingen. Waarschijnlijk is het daarom wel een van jullie favorieten; hét kippenvelmoment.

11. ‘Somebody Wants You’

‘Somebody Wants You’ is het tweede nummer in jullie Droomsetlist, dat afkomstig is van Entity. En zeker niet de laatste! Op Lowlands 2016 hebben we het nummer moeten missen, terwijl Oscar And The Wolf het wel speelde tijdens de Pukkelpop 2016 headlineshow. Gelukkig kan dat binnenkort goedgemaakt worden in de Hotot op de Groene Heuvels.

10. ‘Orange Sky’

Het laatste nummer van EP Collection dat we tegenkomen is ‘Orange Sky’. Het symbool voor de ‘oude’ sound van de act. Maar wellicht gaat het jullie hier niet eens om de sound, maar om de woorden die Colombie zingt aan het eind: “Give me your eyes, I’ll give my heart for you”. Een betaalbare prijs voor de liefde?

9. ‘Killer You’

Weer een heerlijk traag nummer, waar we op mee kunnen deinen én zingen. Het staat echter al een tijdje niet meer op het live programma tijdens festivals. Jullie waren echter duidelijk in je oordeel: ‘Killer You’ verovert de 9e plek van de Droomsetlist.

8. ‘Back To Black’

Voor de soundtrack van de film Black, slaat Colombie de handen ineen met een Belgische muzikante. Tsar B (alias Justine Bourgeus) is violist bij de band School is Cool en maakte bij de opname van de cover ‘Back To Black’ haar debuut als zangeres. Ok, Amy Winehouse is moeilijk te toppen, maar Oscar and the Wolf heeft het wel voor elkaar gekregen de track te doorspekken met zijn eigen sound.

7. ‘You’re Mine’

Bijna een jaar na het verschijnen van het debuutalbum ‘Entity’ (2014) verscheen er ineens nieuw materiaal in de vorm van een single, opgenomen samen met Raving George. Achter deze laatste naam gaat de 24-jarige Gentse dj Charlotte De Witte schuil. Ze besloot op haar zeventiende onder een mannelijke naam te draaien omdat een vrouw in de dancescene nog altijd met seksisme te maken krijgt. Anno 2017 is ze een van de bekendste Belgische techno-dj’s.

6. ‘So Real’

Nieuw materiaal! Oscar And The Wolf heeft een aantal weken geleden het nummer ‘So Real’ uitgebracht. Het eerste nummer voor het nieuwe album is dus een feit. Wanneer we de opvolger van het debuutalbum Entity mogen verwachten is nog niet bekend. Laten we in ieder geval hopen dat we het live al mogen voorproeven!

5. ‘Joaquim’

‘Joaquim’ is de openingstrack van album Entity en daarmee ook de opener van vele setlists in 2015. Inmiddels is het nummer als set opener vervangen door de #3 in deze lijst. Maar dat mag de pret niet drukken. De band knalt het nummer er lekker hard in, waardoor stilstaan onmogelijk is.

4. ‘Undress’

“I can make you undress. Let go, let it go. See the lust don’t break on us when you’re putting on a show.” Sexy times beleven een hoogtepunt tijdens dit nummer, oelala!

3. ‘The Game’

De enige track in jullie top 5 die niet afkomstig is van Entity, maar los gedropt werd als single en sindsdien gebruikt wordt als set opener. De song is duidelijk weer van Oscar and the Wolf, hoewel de sound van het album alweer doorontwikkeld is. Met duidelijke invloeden van hip-hop en Turkse muziek, lijkt het opwarmen van het publiek na enkele beats al een feit.

2. ‘Princes’

In de top 2 aangekomen, staan we eigenlijk niet meer voor verassingen. Het zilver gaat naar de allereerste single van Entity én de eerste hit voor Oscar and the Wolf: ‘Princes’. Met z’n allen zingen we het refrein: “Got my boys in the water. Got my girl bending over. Tight.”

1. ‘Strange Entity’

Met zijn blik vangt hij bijna ieders oog. Je danst niet alleen, je danst met Max. Of nee, je zwiert met Max. Oscar and the Wolf weet als geen ander een broeierige zwoele sfeer te creëren in de festivaltent. Hij betovert het festivalpubliek met zijn blik en zwierige bewegingen en weet elke set met een feestje af te sluiten. Hoe kan het ook anders: op #1 stemmen jullie de grootste hit ‘Strange Entity’.