Opwarmen voor Down The Rabbit Hole: 6 redenen waarom je een festivalshow van Moderat niet mag missen

Deze zomer staat het Duitse electro-trio Moderat op onder andere Lowlands en Down The Rabbit Hole. Op 2 juni speelden ze hun eerste Europese festivalshows van het seizoen op Release Festival in Athene en Field Day in London. We namen stiekem een kijkje en geven jullie 6 redenen waarom je een show van Moderat niet mag missen!

1. … omdat Moderat een setlist heeft om van te smullen

Moderat Setlist Release Athens 2017 2017

In een minuutje of 75 neemt Moderat je mee op een reis door hun hele oeuvre. Alle drie de studioalbums, Moderat, II en III, komen aan bod en met ‘Milk’ er is zelfs ruimte voor een solomomentje van Modeselektor. Met een aantal prikkelende remixes –  van eigen hits en van hits van anderen – wordt er nog wat extra olie op het vuur gegooid.

2. … omdat Moderat een elektronische én experimentele supergroep is


Moderat vindt zijn oorsprong in Berlijn, waar IDM-producer Apparat (Sascha Ring) en het experimentele techno-duo Modeselektor (Gernot Bronsert and Sebastian Szary) in 2002 de handen ineenslaan. Die optelsom geeft ons het beste van twee werelden. Het dromerige van Apparat en het hardere van Modeselektor geeft samen catchy elektronica met scherpe creatieve randjes, de succesformule van Moderat.

3. … omdat je van zware beats houdt

#fieldday #festival #london #moderat

Een bericht gedeeld door Ollie (@oliversharman83) op

Hun meest recente studioalbum III wordt door critici bestempeld als een van de beste elektonische albums van 2016. “III is a triumph that takes pop and redefines it”, aldus Clash Music. Nummers als ‘Running’ en ‘Animal Trails’ bevatten diepe, zware bassen die door merg en been dreunen en de beleving nog extra intens maken.

4. … omdat je weg bent van oogverblindende visuals

“We are Moderat from Berlin” #alwayscreating #moderat #releasefestival #athens #vchristak #aboutlastnight

Een bericht gedeeld door Virginia Christak (@vchristak) op


Met unieke 3D-visuals, kunstige overgangen en hyponotiserende animaties tilt Moderat zijn liveshows naar een hoger niveau. Zelfs de nummers die als studioversie ingetogen en klein klinken, zijn live uitermate innemend en brengen het publiek in vervoering. De intense muzikale opbouw en het kleurrijke, oogstrelende geweld doen het lijken alsof Moderat van een hele andere dimensie is.

5. … omdat je niet van stilstaan houdt


Is meetrommelen, -klappen of -stampen met het ritme ook jouw muzikale dwangneurose? Gelukkig hoef je die bij Moderat niet te verbergen. Gooi al je ledematen in de strijd op de uiterst dansbare beats van het elektro-trio. We kunnen je vast verzekeren dat je niet de enige bent… 😉

6. … omdat deze dj’s ook kunnen zingen

Er wordt soms nogal lacherig over livesets van dj’s gedaan. “Tuurlijk, aan wat knopjes draaien en doen alsof het allemaal heel veel moeite kost, dat kan ik ook”, is een veelgehoord argument. Moderat maakt meteen duidelijk dat het van een ander kaliber is. Waar de meeste dj’s veroordeeld zijn tot samenwerken met anderen, doen deze Duitsers het gewoon lekker zelf. En helemaal niet onverdienstelijk: de zachte stem van Sacha Ring is een genot voor het oor.

Down The Rabbit Hole 2017

Down The Rabbit Hole wordt in 2017 voor de vierde maal georganiseerd en vindt plaats van 23 tot en met 25 juni 2017. Onder meer Oscar And The Wolf, Fleet Foxes, Moderat, Nicolas Jaar en Soulwax staan op het affiche. Kun je ook niet wachten tot je in het konijnenhol mag springen? Weet je niet waar je het zoeken moet met je voorpret? Nou, wij wel! Oefen je bunny-hop en leg je konijnenoren te luister. Bereid je tot in de puntjes voor en abonneer je nu op onze Down The Rabbit Hole-playlist!

Neem je geen genoegen met een virtuele platenkast? Kom je liever in de Down The Rabbit Hole-stemming met echte cd’s of vinyl? Druk dan op onderstaande knop en neem een kijkje in onze speciale Down The Rabbit Hole platenwinkel!

Naar de Down The Rabbit Hole platenwinkel!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2017

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 23-25 juni 2017
Tickets Niet meer beschikbaar.