Na de recente aanslagen in Manchester, Londen en een terreurdreiging op Rock am Ring afgelopen weekend, heeft de organisatie van Glastonbury besloten dit jaar de beveiliging aan te scherpen.

Bezoekers van het festival moeten dus rekening houden met nieuwe veiligheidsregels. Zo wordt onder andere de controles van tassen en bagage een stuk meer uitgebreid, meldt de BBC. Elk stuk bagage moet van een label met contactgegevens worden voorzien én koffers mogen niet in plastic worden gesealed. Dit zou er voor kunnen zorgen dat de wachtrijen langer zijn dan normaal.

Op de website laat het festival weten dat mensen het beste op donderdag of vrijdag kunnen arriveren. Bezoekers die vroeg komen opdagen, moeten in hun auto blijven wachten tot de officiële opening van het evenement. Misschien wat extra moeite al deze maatregelen, maar Glastonbury verwacht dat het festival een stuk veiliger zal zijn door deze maatregelen. En veiligheid gaat boven alles!

Glastonbury 2017

Glastonbury 2017 vindt plaats van 21 tot en met 25 juni op Worthy Farm, Pilton. Dit jaar pronken Ed SheeranRadiohead en Foo Fighters bovenaan het affiche. Net als afgelopen jaren was de vraag naar tickets groter dan het aanbod: het festival was dit jaar in 55 minuten uitverkocht. Diegene die geen ticket hebben weten te bemachtigen, moet geduld hebben tot 2019. Het festival wordt in 2018 namelijk overgeslagen om het terrein rust te geven. Geruchten dat het festival wordt verplaatst werden eerder al tegengesproken door Glastonbury-baas Emily Eavis.