9 dingen die we verwachten van Green Day op Pinkpop 2017

green day
Photo: Felisha Tolentino

Overmorgenvroeg opent Pinkpop 2017 haar deuren en gaat het festival officieel van start. Niemand minder dan Green Day is de headliner op Pinksterzondag. De band is een bekende van het festival en het belooft wederom een feestje te worden. Festileaks blikt alvast vooruit en presenteert je de 9 dingen die je kunt verwachten van het eerste festivaloptreden in 2017 van Green Day! 

1. De nieuwste nummers worden ten gehore gebracht…

Green Day Setlist Spark Arena, Auckland, New Zealand 2017, Revolution Radio

Sinds begin dit jaar is Green Day begonnen aan een wereldwijde tour die in teken staat van het nieuwste album Revolution Radio. Ongeveer 20% van de setlist bestaat uit nieuwe nummers; kersverse hits als ‘Bang Bang’, ‘Still Breathing’ en natuurlijk ‘Revolution Radio’ knallen tijdens deze tour luid uit de speakers.

2. … maar 30 jaar Green Day historie wordt zeker niet vergeten

Dit jaar bestaat Green Day 30 jaar, wat natuurlijk om een fantastisch festivalfeestje vraagt. Met zoveel muziekgeschiedenis op zak, heeft de band genoeg om uit te kiezen. Klassieke albums als Dookie en American Idiot worden dan ook niet vergeten tijdens deze tour!

4. We worden op ons wenken bediend…

Het is al even geleden dat we jullie vroegen naar jullie droomsetlist van Green Day. De band heeft er goed naar geluisterd, want maar liefst zestien van jullie twintig meest-favoriete nummers zijn in de Europese tour opgenomen!

3. … en worden getrakteerd op het langste optreden van Pinkpop 2017

Green Day heeft dit weekend het langste optreden op haar naam staan. Het headlineslot is goed voor maar liefst 2,5 uur. Eerder dit jaar wist de band al 3 uur te vullen in het Ziggo Dome, waar in elke seconde de energie vanaf spatte.

5. Billie Joe is nog net zo gek als vroeger…

Billie Joe Armstrong veroudert bijna niet en is nog net zo energiek en gek als vroeger. Hij hopt van de ene kant van het podium naar de andere kant en springt weer terug. Met alles wat hij in zich heeft zingt hij de teksten luidkeels door de microfoon en speelt ‘ie vliegensvlug gitaar.

6. … en nodigt je misschien wel uit op het podium

Green Day zou Green Day niet zijn als er niet minstens één fan het podium wordt op getrokken. Sta jij vooraan en weet je Billie Joe te charmeren met de beste versiertrucs? Bereid je dan voor op hét hoogtepunt van het Pinkpop-weekend. Je zal niet de eerste zijn die mag rondhuppelen op het podium, een nummer met de band meespeelt of gewoonweg neervalt van alle prikkels. Owja, grote kans dat je de gitaar die je in de handen geduwd krijgt, mag houden.

7. Waar Green Day is, is vuur…

Als je Green Day eerder hebt gezien, weet je dat er vuurwerk is. Dit verveelt nooit, dus zijn we blij dat ze ook in 2017 een goede dosis vuurspecials hebben meegenomen.

8. … en natuurlijk een moshpit

Het gebeurde in 2010, in 2013 en in 2017 is het al helemaal niet uit te sluiten: the crowd is gonna lose their shit! Op de energieke nummers die het podium af worden geschoten als adrenaline shots sta je niet stil. Nee. In tegendeel. Het is een kwestie van de volledige set springen, schreeuwen en met een voldaan gevoel de persoon naast je omarmen. Echter durfals staan echter natuurlijk in… de moshpit!

9. En na 2,5 uur nemen we met z’n allen zingend afscheid

Na 2,5 uur beuken en schreeuwen op de vele punkhits, is het nu stil op het podium. Het publiek juicht steeds harder en lijkt niet meer te willen stoppen. Toch verlaten bassist Mike Dirnt en drummer Tré Cool – met de armen omhoog – het podium. De lichten gaan uit, een spot gaat aan. Zanger Billie Joe Armstrong pakt zijn akoestische gitaar. Je weet wat er gaat komen. De knallende punkset wordt afgesloten met dé ballad. “I hope you had the time of your life”. Ja, Billie Joe, we hebben de tijd van ons leven!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen